Koji su najposećeniji tekstovi u 2021-voj godini? - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Koji su najposećeniji tekstovi u 2021-voj godini?

Šta je 2021. godina donela blogu Fog Developer?

Prošlu, 2021. godinu je blog Fog Developer zaokružio sa tekstovima od kojih je većina bila informativne prirode ali se među njima pronašao i poneki tutorijal. Pokušali smo da očuvamo neki zacrtani balans koji nam je diktirala, sada već pretprošla godina:najčitaniji tekstovi 2020g.

Da li smo u tome uspeli, prosudite sami.

Vreme je da se upoznate sa Top 10 najčitanijih tekstova u 2021. godini na blogu Fog Developer.

Na desetom mestu je:

10. Kako manipulisati Windows licencom pomoću slmgr komande?

Ovaj tekst je iz 2017. godine i dugo vremena je bio među najčitanijima. Zahvaljujući dobroj poziciji u google pretrazi, nekada je upravo on bio prvi i slučajan susret čitaoca sa ovim blogom.

Vreme čini svoje, te moć i značaj ovog teksta za blog polagano opada. U 2021. vidimo da tražnja za ovom informacijom posustaje, ali to ne znači da njegova tema nije aktuelna.

Ovaj tekst je spisak svih mogućih parametara konzolnog slmgr programa pomoću koga se najlakše manipuliše licencama potrebnim za ispravno funkcionisanje Windows operativnih sistema.

9. Kako otvoriti novi fejsbuk (facebook) nalog?

Iznenađujuće, na 9. mestu se našao još jedan stariji tekst. Objavio sam ga u martu 2018. godine i on do ovog trenutka nikada nije ušao u Top 10 najčitanijih.

Da li ovaj podatak znači da će facebook, mreža koja lagano gubi na značaju, da se vrati na scenu u svom punom sjaju?

Na to pitanje Vam ne mogu dati odgovor, ali ono što je sigurno: u tekstu je opisan jednostavan postupak za otvaranje naloga na ovoj mreži.

Samo mala napomena: tekst nikada nije ažuriran, te nisam siguran koliko su opisani koraci i danas validni, jer je moguće da se nešto promenilo po tom pitanju.

U 2021. godini, malo traženiji tekst je bio:

8. Tehnologija napreduje: Pogledajte ples super realističnih robota iz Kine!

Ovo je prvi ovogodišnji tekst na ovoj listi. Ideja za njegovo kreiranje je nastala kada sam na Viberu dobio jedan viralni video snimak.

U tekstu je opisano zašto propratne informacije nisu tačne i koje je poreklo originalnog video snimka, uz kratak osvrt na sadašnji nivo tehnološkog napretka na polju robotike.

I izgleda da je to bila dobitna kombinacija. Tekst se svideo ljudima i zasluženo se našao u listi od deset najčitanijih protekle godine.

Ovom tekstu je za malo pobegao sledeći:

7. Računari i programski jezici

Davna 2018. godina je bila puna nade, ali je realnost govorila drugačije. U njoj su mnoge stvari bile započete, ali na žalost - nikada završene.

Ovaj tekst je deo tutorijala programskog jezika C++. Tutorijal je trebao da bude sveobuhvatan i sa velikim entuzijazmom sam krenuo da ga pišem. Uskoro su me neke privatne situacije omele u tom naumu, tako da je pisanje ostavljeno po strani i za kasnije. Zbog sve više obaveza, počeo sam realnije da razmišljam o tom svom naumu, i došao sam do zaključka da bi mi za realizaciju takve ideje trebalo oko 6 meseci svakodnevnog desetočasovnog rada.

Ali, evo sada - ovaj tekst ulazi u dest najčitanijih, pa se postavlja pitanje da li je moja odluka da napustim takvu ideju ipak pogrešna? Možda bi revitalizacija ovakvih tutorijala donelo boljitak blogu Fog Developer?

Nakon njega sasvim zasluženo, na ovoj listi se nalazi:

6. Titeljanin Duško Ikonov izlaže fotografije u Novom Sadu

Ovo je prvi tekst na ovoj top listi koji je napisao Stevo Diklić, veliki prijatelj i majstor pisane reči.

Ovog puta, on je bio u Novom Sadu gde je propratio jedno zanimljivo dešavanje. U prostorijama Društva književnika Vojvodine u Novom Sadu postavljena je izložba fotografija koja je kruna rada svih polaznika kursa digitalne fotografije u organizaciji ARS akademije.

Na njoj je svoje fotografije predstavio i Duško Ikonov - čovek čije su oči i kamera uhvatile i ovekovečile mnoge titelske pejzaže i to na način na koji niko pre njega nije uradio. Njegove fotografije će svakog ostaviti bez daha.

U igri perspektive, svetlosti, odsjaja i senki, Dule vešto hvata trenutak u kome će panorame, ulice i predmeti iz naše svakodneice zablistati u svom punom koloritu i sjaju.

Mislim da je tekst o ovom malom uspehu velikog talenta zasluženo na ovoj listi. A Dušku želimo da se nikada ne zaustavi na ovom putu i da nam još mnogo njegovih radova otrgnu po koji uzvik oduševljenja!

5. Dođite na svečano otvaranje izložbe radova arhitekte Lazara Kuzmanova

Nakon Duleta, na našoj listi se našao još jedan tekst vezan za izložbe. Postavka radova arhitekte Lazara Kuzmanova se održala 15. februara prošle godine a ovaj tekst je tokom aprila, maja i juna ove godine beležio zaista impozantan broj poseta.

Lazaru Kuzmanovu, najistaknutijem arhitekti koji je ponikao iz Titela želimo još puno uspeha u svom radu.

4. ШАЈКА У ТИСИ

ШАЈКА У ТИСИ

U listi najčitanijih tekstova ove godine našao se još jedan tekst iz 2020. godine. 14. februara je titelsko udruženje vinogradara i voćara "Šajka" proslavilo slavu, Dan Svetog Trifuna, u hotelu "Tisa".

Taj događaj je ovekovečio Stevo Diklić.

A sada je vreme da pregledamo Top 3 najčitanija teksta 2020-te godine!!!

3. Proverite preko interneta do kada Vam je overena zdravstvena knjižica

Ovo je jedan od prvih tekstova koji su objavljeni 2021. godine. Ideja je proistekla u trenutku kada, sem u Domu zdravlja, moji sugrađani nisu imali gde da provere datum overe svoje (ili tuđe) zdravstvene legitimacije.

Drugo mesto zauzima:

2. Kako otvoriti novi Google i gmail nalog?

Ovaj tekst je iz 2018. godine. Jedan je od onih koji već dugo vremena najbrže pronalaze svoj put do publike.

Sada je vreme da vidimo i koji je to tekst bio najčitaniji prošle godine!!! Dakle, reč je o:

1. Pretražite elektronski katastar nepokretnosti Republike Srbije

Početna strana internet katastra nepokretnosti

Katastar je najbitnija stvar prilikom regulisanja svojine nad nepokretnostima. Iz tog razloga nije čudno da se upravo ovaj mini tutorijal za upotrebu e-katastra nađe na visokoj poziciji.

Zaključak

U 2021g. dolazi do blagog preokreta. Čitaoci bloga Fog Developer su više bili okrenuti kratkim tutorijalima za jednostavne stvari nego tekstovima informativne prirode i lokalnim novostima.

Pa ipak, par tekstova koji se nalaze na ovoj listi su informativne prirode, tako da se nadam da će i u 2022. godini ovo malo internet mesto zadržati svoju širinu u temama koje pokriva.

A u nastavku sledi deo o tome kako su čitaoci dolazili na ovaj blog koristeći Google pretragu.

Постави коментар

0 Коментари