Najkorišćenije reči prilikom internet pretrage koje su dovele posetioce na blog 2021. godine - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Najkorišćenije reči prilikom internet pretrage koje su dovele posetioce na blog 2021. godine

Šta je 2021. godina donela blogu Fog Developer?

Blog Fog Developer u većini slučajeva nije primenjivao neke od osnovnih načela SEO, pa mu dobra internet pozicija uvek izmiče "za dlaku". Međutim, mora se priznati da se par tekstova i slika u ovom trenutku drže - odlično!

Kao i u 2020-toj, i u prošloj godini se nastavlja rast poseta organske prirode. To je pomalo i upitno, jer se moje povlačenje sa mnogih društvenh mreža odrazilo na vidljivost ovog bloga mnogim ljudima koji nisu njegovi pratioci. Elem, broj poseta je i pored manje aktivnosti na tom polju - povećan.

Razlog za to je što su u mnogim slučajevima internet pretraživači prepoznali ovaj blog kao relevantan, pa je većina (63,99%) poseta dolazila organski (pretraga interneta), zatim su tu direktni linkovi (deljenje postova pomoću vibera i ostalih) sa 17,73%, a društvene mreže opadaju - zastupljene su tek sa 13,44%.

Bitno je da onaj ko pretražuje internet prepoznaje Fog Developer kao mesto na kojem može pronaći potrebne i interesantne informacije ili sadržaje.

Vreme je da se uradi mala analiza termina Google pretrage u kojima se pojavljivao ovaj blog.

Ovo su pet termina pretrage koji su doveli najviše čitalaca na naš blog putem Google-a:

Za razliku od 2020g. prvih pet termina koje su doveli čitaoce na blog je sem onih vezanih za otvaranje Google naloga obogaćen onim vezanim za katastar:

  1. pretraga katastra po jmbg
  2. provera zdravstvene knjižice dokle je overena
  3. novi gmail nalog
  4. pretraga nepokretnosti po jmbg
  5. gmail novi nalog

Svi ovi termini su vezani za tekstove koji su ove godine završili na prvom i drugom mestu top 10 liste najčitanijih 2021g.

Da budem iskren, žao mi je što prošla godina nije bila raznovrsnija po ovom pitanju. Nadam se da će u budućnosti ova lista biti mnogo šarolikija, kao što je bila u, ne tako davnoj, prošlosti.

Sem pojmova koji su direktno dovodili čitaoce na ovaj blog, važni su i termini prilikom kojih se najviše pojavljujemo u pretrazi interneta pomoću Google-a.

U Google pretrazi se najviše pojavljujemo za:

I ova lista pojmova je, manje-više ista kao i prethodna, samo što je ovde zastupljena i zdravstvena knjižica:

  1. provera zdravstvene knjizice
  2. katastar nepokretnosti
  3. gmail novi nalog
  4. novi gmail nalog
  5. gmail nalog
  6. provera zdravstvene knjižice dokle je overena
  7. e katastar

Najviše klikćete na Fog Developer kada ukucate:

Na ovom mestu su termini koji imaju najveći CTR procenat (broj pojavljivanja / broj klikova). U 2021-voj je čak 12 termina imalo uspešnost od 100%. Od njih, izdvajamo pet.

Ovde moram napomenuti da je visoka CTR stopa kod ovih upita uvek uzrokovana činjenicom da termini nisu naročito traženi u Google pretragi.

blogspot kontakt

Na blogu postoji kontakt forma kojom možete meni prslediti poruku, što se u mnogim slučajevima pokazalo kao korisno.

Blogger ili blogspot tim možete kontaktirati samo u bloggerovoj kontrolnoj tabli, ali Vam oni nikada neće odgovoriti. Možete pokušati i na njihovom forumu za pomoć.

qt framework

Interesantno je da Qt framework ponovo postaje popularan. Drago mi je zbog te činjenice. Manje mi je drago što onaj ko je tražio ovaj i srodne pojmove na blogu nije pronašao ono što mu treba.

korisnik facebooka

Trudim se da ne budem, ali još uvek imam aktivan profil. Mislim da je TikTok moja budućnost, ali o njoj ću misliti kad dobijem sedmicu na lotou.

dokumenta za overu zdravstvene knjižice

Interesantna tema, možda u budućnosti napravim tekst o tome.

licenca windows 7

Na žalost onoga ko traži, na ovom blogu neće naći licencu. ima mesta na kojima se ona može kupiti, a za windows 10 i noviji nije ni potrebna (ako Vam ne smetaju određena ograničenja). Što se tiče firmi - nju morate kupiti kod ovlašćenog lica kako bi ste imali dokaz da je posedujete.

prednost množenje ili deljenje

Konačno je potreban neki wiki članak iz ovog domena koji je trebao biti razjašnjen u drugom, a sasvim jasan u trećem razredu osnovne škole.

Na blogu se može naći odgovor i pravila koja važe prilikom programiranja u Python-u. 

Pozicije u Google-u

U 2021-toj godini postoji čak 14 termina pomoću kojih je, u nekom trenutku, Google pozicionirao Fog Developera na svoju prvu poziciju. Da ne bih navodio svaki, izdvojiću par:

uskršnja čestitka!

Ovaj termin (i svi njemu slični) se ovako pozicionirao tokom aprila i početkom maja, tačno oko katoličkog i pravoslavnog Uskrsa.

Hvala Google-u na ovoj poziciji. Ove pretrage su potrage za adekvatnom slikom koja će da predstavlja čestitku koju neko želi da prosledi svojim najmilijima. Nije mi drago zbog toga, zato i često stavljam natpis Fog Developer na njih.

sretan 8. mart

Ne moram da naglašavam oko kog datuma je ovaj termin podigao blog. Pretpostavljam da su razlozi isti kao i kod Uskrsa.

slagalica

Sporadično, od 19. maja do 7. juna Google je odlučio da prikaže blog na prvoj poziciji za ovaj termin pretrage.

Bilo kako bilo, postoji tekst i o TV kvizu, ali i o nekim davnim iskustvima igranja ove zabavne igrice putem facebook-a.

boks cigara

Sada već tradicionalno, ovaj blog završava na prvom mestu kada god neko spomene cigare. E moj Google - ako ostavim duvan, hoćeš li me se okanuti?

Nastranu šalu na stranu - par tekstova u kojima se pominje duvan i cigarete prilično je doprinelo internet zdravlju bloga Fog Developer i dugo vremena ga drže u životu.

Zaključak

Sudeći po ovim pojmovima, čini se da Fog Developer u svojim tekstovima ima impozantnu pokrivenost različitih tema. Vidimo i da ti tekstovi privlače gomile novih čitalaca.

Pokušaćemo da se još malo raširimo i proširimo, kako bi bili uočljiviji i neizbežniji.

Svako dobro Vam želim i hvala na čitanju i ukazanom poverenju!

Постави коментар

0 Коментари