Титељанин Душко Иконов излаже фотографије у Новом Саду - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Титељанин Душко Иконов излаже фотографије у Новом Саду


Текст и фото: 
Стево Диклић

У суботу, 10. јула у просторијама Друштва књижевника Војводине у Новом Саду отворена је дипломска изложба фотографија полазника шестомесечног курса дигиталне фотографије. 

Курс је организовала АРС академија чији је директор мр Жељко Савић, који је уједно и главни и одговорни уредник ТВ АРС МЕДИЈЕ.

Говорећи о фотографијама и њиховим ауторима, мр Жељко Савић нагласио је да су полазници 6-месечног курса дигиталне фотографије људи различитих година, образовања и сензибилитета, а неки од њих већ су своја стечена знања почели примењивати у разним областима. Фотографије су снимљене на разним локацијама што је лако уочити на понуђеној поставци изложбе.

Веома брзо посматрач може да уочи мотиве Новог Сада, Беочина, Сремских Карловаца, Врдничке куле... У поставци су доминантне фотографије у боји, али има и неколико црно-белих, а све оне дочаравају различите атмосфере.

Изложба је круна рада и стеченог знања у току 6-месечног курса и доказ да су полазници оспособљени за послове фото-репортера, а неки од њих наћи ће се и на сцени као успешни аутори уметничке фотографије.

Међу најуспешнијим излагачима нашао се и један Титељанин, Душко Иконов, момак који је на нашу молбу да нешто каже о себи и одлуци да почне да се бави фотографијом, скромно изјавио да он не воли и не уме да говори о себи. 

У почетку нам је само рекао да је веома задовољан изложбом и одзивом публике која је дупке напунила невелике просторије Друштва књижевника Војводине. 

Ипак, на наше инсистирање, рекао  је да се фотографијом почео бавити пре десетак година из чисте љубави и радозналости. 

Каже да је имао среће да сними неколико фотографија- пејзажа са територије општине Тител које су се допале људима, што је довело до тога  да су завршиле на разним изложбама. 

То га је охрабрило да даље истражује самостално  и тражи неки свој фотографски израз. 

До сада је најчешће радио пејзаже, али каже да има намеру да се посвети и изради портрета чим буде у прилици да набави нешто квалитетнију опрему. 

То се нада да ће остварити у што краћем року, па вредно ради на бензинској пумпи, а додатна средства зарађује продајући фотографије на платну. 

Верујемо да ће значајну улогу у остварењу тога циља имати и његов отац Светозар који му је велика подршка, па је за очекивати да и понека пензије буде уплаћена за квалитетну опрему.

Душку је у  плану  даљње усавршавање фотографског умећа што би довело до тога да му фотографија једнога дана буде посао од којег ће живети.

Текст и фото: 
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари