Тител, 10. јуна 2023: Мирис бензина и кармина - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Тител, 10. јуна 2023: Мирис бензина и кармина

Тител, 10. јуна 2023: Мирис бензина и кармина

Текст и фото:
Стево Диклић

У суботу, 10. јуна, на великом паркингу иза зграде општине Тител, начичкало се мноштво шарених аутомобила различитих кубикажа и произвођача, а богме и возача свих година и полова.

Ово последње написах са опрезом и ризиком да будем увучен у никад пријатну полемику о већинском традиционалном схватању тога питања и надирућим нововременим тумачењима.

Да не ширимо тему, за вашег извештача на паркингу је било много више мушких возача, али и приметан број младих, лепих, показаће се и успешних дама, које су са великом вештином и храброшћу кротиле разгоропађене коњске снаге.

Наравно, уз жене возаче, било је и оних дама које су својом појавом и шармом давале снагу и одлучност мушким витезовима да бодрени својим музама јуришају ка новим рекордима.

Док смо се међу учесницима пропитивали о предстојећој трци, неки су нас, како рекоше, и сами недовољно информисани, упућивали ка следећим колегама, док нам возач Бојан Цвјетковић није објаснио да је реч о супер формули драјвер (super formula driver), која се код нас вози први пут.

Трка се вредније за првенство Војводине, а наступа око 35 возача. 

У нешто каснијем разговору са Милошем Бркићем, председником Спортског и ауто картинг савеза Војводине, сазнали смо да је поменути савез организатор трке.

Ауто трка се први пут у историји одржава у Тителу, а господин Бркић се нада да ће прерасти у традиционални догађај.

Одзивом возача је веома задовољан јер се трка у Тителу одржава први пут. 

На трци могу да се возе аутомобили серијске производње, спринт аутомобили и тркачки аутомобили.

Трка је брзинска, вреднује се по категоријама, класама и генералном пласману.

Стаза је дугачка 2 километра и мери се време једног по једног аутомобила.

Стаза је смештена на деоници пута Тител- Мошорин.

На нашу констатацију да има неколико популарних "Фића" и питање да ли та возила спадају у олдтајмере (oldtimer car), Бркић нам одговара: "Да, то су такозвана History car, возила кoja имају своју категорију, тако да ту има за свакога понешто.

Данашња трка зове се Награда општине Тител, која је покровитељ трке, а организатор је, као што је већ поменуто, Спортски и ауто картинг савез Војводине.

Након одржане трке на стази за коју су такмичари уделили велике комплименте, уследила је додела пехара у сали Скупштине општине Тител, а у додели награда учествовали су и представници општине Горан Станојковић и Весна Кнежевић.

Пехаре су освојили ветерани, јуниори и даме.

Додела пехара протекла је у веселој атмосфери, без завидних коментара, а таквој атмосфери засигурно су допринеле и оне даме са почетка овог текста које су се са успехом ухватиле у коштац са "бесним" моторима, али и оне које су само биле подстрек својим витезовима.

Текст и фото:
Стево Диклић

У прилогу: Резултати трке Награда општине Тител 2023

Постави коментар

0 Коментари