Šta programeri govore o Python-u?

3.4 Šta programeri govore o Python-u? 

Možda će ti biti interesantno da pročitaš šta veliki hakeri poput ESR-a imaju da kažu o svojim iskustvima sa Python-om:
  1. Eric S. Raymond je autor knjige "The Cathedral and the Bazaar" i osoba koja je izmislila termin Open Source (otvoreni kod), ovde je opisao kako je Python postao njegov omiljen programski jezik.
  2. Bruce Eckel je autor čuvenih knjiga „Thinking in Java“ i „Thinking in C++“. On tvrdi da ga nijedan jezik nije učinio više produktivnijim od Python-a. On kaže da je Python možda jedini jezik koji se fokusira da rešavanje problema bude lakše za programera. Za više detalja pročitajte kompletan intervju.
  3. Peter Norvig je poznati autor LISP-a, i direktor za Google-ovog Search Quality (zahvaljujem Guido van Rossum-u za tu informaciju). Na ovom mestu je opisao svoj doživljaj programiranja u Python-a: „Programiranje u Pythonu je kao da pišete pseudokod!“ (pseudokod je u stvari nacrt rešavanja problema koji programeri prave na svom maternjem jeziku, a zatim to pretaču u jezik kojim programiraju). On kaže da je Python oduvek bio sastavni deo Google-a. Možete se zapravo i uveriti sami gledajući Google Jobs stranu na internetu u kojoj se navodi znanje Python-a kao uslov za poslove softverskih inženjera.

3.3 Razlika u
verzijama
Indeks 4 Instalacija

Коментари

Popularno

Audacious - program za slušanje muzike

LibreOffice Calc - program za izradu tabela

Brasero - program za rezanje CD-ova

Bekstvo iz Titela

Minitube - program za praćenje YouTube sadržaja

Idemo

Kako blokirati neželjene oglase koje AdSense pokazuje na Vašoj web lokaciji

Bezimena

Pozadina Bekstva iz titela

Pažljivo sa MS Word dokumentima koje primate putem elektronske pošte