Šta programeri govore o Python-u?

3.4 Šta programeri govore o Python-u? 

Možda će ti biti interesantno da pročitaš šta veliki hakeri poput ESR-a imaju da kažu o svojim iskustvima sa Python-om:
  1. Eric S. Raymond je autor knjige "The Cathedral and the Bazaar" i osoba koja je izmislila termin Open Source (otvoreni kod), ovde je opisao kako je Python postao njegov omiljen programski jezik.
  2. Bruce Eckel je autor čuvenih knjiga „Thinking in Java“ i „Thinking in C++“. On tvrdi da ga nijedan jezik nije učinio više produktivnijim od Python-a. On kaže da je Python možda jedini jezik koji se fokusira da rešavanje problema bude lakše za programera. Za više detalja pročitajte kompletan intervju.
  3. Peter Norvig je poznati autor LISP-a, i direktor za Google-ovog Search Quality (zahvaljujem Guido van Rossum-u za tu informaciju). Na ovom mestu je opisao svoj doživljaj programiranja u Python-a: „Programiranje u Pythonu je kao da pišete pseudokod!“ (pseudokod je u stvari nacrt rešavanja problema koji programeri prave na svom maternjem jeziku, a zatim to pretaču u jezik kojim programiraju). On kaže da je Python oduvek bio sastavni deo Google-a. Možete se zapravo i uveriti sami gledajući Google Jobs stranu na internetu u kojoj se navodi znanje Python-a kao uslov za poslove softverskih inženjera.

3.3 Razlika u
verzijama
Indeks 4 Instalacija

Primjedbe

Popularno

Kako televizija štetno utiče na Vaše zdravlje finansije?

Da li je TV kviz Slagalica "prevara"?

Tu je novi Qt creator 4.4.0!

Kada prijatelji odlaze

Microsoft objavio - nova verzija Windowsa stiže...

Sitnije promene na blogu...

Opet su se pojavili lažni kuponi brenda "IDEA" na društvenim mrežama

Poslednji pozdrav izgubljenom vremenu

Sistemska greška

Fake poet