Proširive biblioteke

3.2.10 Proširive biblioteke 

Kada ga instaliraš, Python će ti sa sobom doneti i ogromnu količinu pomoćnih „programa“ koje se nazivaju standardna biblioteka.
One ti mogu pomoći da uradiš razne stvari, uključujući generisanje dokumenata, testiranje uređaja, rad sa bazama podataka, rad sa WEB-om, CGI-a, FTP-a, e-mail-a, XML-a, XML-RPC-a, HTML-a, WAV fajlova, kriptografije, GUI (grafičkih korisničkih interfejsa), i drugih stvari koje su na neki način, zavisne od sistema koji koristite, ali na ovaj način više nije :) . 
Super stvar je to što ti je sve uvek na raspolaganju kada je Python instaliran. To se naziva "Batteries Included" (spreman za rad-sve dolazi sa njim) filozofija Python-a. 
Pored tih standardnih biblioteka, postoje razne druge kvalitetne biblioteke koje pišu neki ljudi koji nisu direktno povezani sa samim razvojem Python-a, a koje su slobodne i koje možeš pronaći na Python Package Index internet strani. 

Rezime 

Python je uzbudljiv i moćan jezik. On je prava kombinacija performansi i karakteristika koje mogu da učine pisanje programa u Python-u zabavnim i lakim. Ako ti je sve ovo malko konfuzno, shvati to kao samo kratak pregled, koji je tipa ja imam veći, ti nemaš.... Ono što tebi treba je rad, ovo gore je samo odgovor na pitanje – zašto Python?

3.2.9 Ugradljiv
u druge programe
Indeks 3.3 Razlike između
Python2 i Python3

Primjedbe

Popularno ovog meseca

Gde pronaći novosti sa facebook stranica nakon velike promene koja ga je zadesila?

Dva načina da vratite svoj Windows 10 na fabričke vrednosti

Kako preuzeti video koji je neko postavio na facebook-u bez upotrebe dodatnih programa?

Više neće biti moguć besplatan prelazak na Windows 10

Prijateljski meč ŠK "Titel" - ŠK "Bukovac"

Kako manipulisati Windows licencom pomoću slmgr komande?

Tu je novi Qt creator 4.4.0!

Fake poet

Da li je poželjno biti anoniman na internetu (ili se predstavljati punim imenom i prezimenom)?

Kosmička era može da počne! 10, 9, 8, 7.... Naravno, pre 60 godina...