Proširive biblioteke - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Proširive biblioteke

3.2.10 Proširive biblioteke 

Kada ga instaliraš, Python će ti sa sobom doneti i ogromnu količinu pomoćnih „programa“ koje se nazivaju standardna biblioteka.
One ti mogu pomoći da uradiš razne stvari, uključujući generisanje dokumenata, testiranje uređaja, rad sa bazama podataka, rad sa WEB-om, CGI-a, FTP-a, e-mail-a, XML-a, XML-RPC-a, HTML-a, WAV fajlova, kriptografije, GUI (grafičkih korisničkih interfejsa), i drugih stvari koje su na neki način, zavisne od sistema koji koristite, ali na ovaj način više nije :) . 
Super stvar je to što ti je sve uvek na raspolaganju kada je Python instaliran. To se naziva "Batteries Included" (spreman za rad-sve dolazi sa njim) filozofija Python-a. 
Pored tih standardnih biblioteka, postoje razne druge kvalitetne biblioteke koje pišu neki ljudi koji nisu direktno povezani sa samim razvojem Python-a, a koje su slobodne i koje možeš pronaći na Python Package Index internet strani. 

Rezime 

Python je uzbudljiv i moćan jezik. On je prava kombinacija performansi i karakteristika koje mogu da učine pisanje programa u Python-u zabavnim i lakim. Ako ti je sve ovo malko konfuzno, shvati to kao samo kratak pregled, koji je tipa ja imam veći, ti nemaš.... Ono što tebi treba je rad, ovo gore je samo odgovor na pitanje – zašto Python?

3.2.9 Ugradljiv
u druge programe
Indeks 3.3 Razlike između
Python2 i Python3

Постави коментар

0 Коментари