"ТЕСТЕНИЈАДА И ВАЉУШЦИ" ДЕСЕТИ ПУТ У ТИТЕЛУ - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

"ТЕСТЕНИЈАДА И ВАЉУШЦИ" ДЕСЕТИ ПУТ У ТИТЕЛУ

Део атмосфере са доделе награда и захвалница
 Део атмосфере са доделе награда и захвалница

Текст и фото:
Стево Диклић

У недељу, 26. септембра 2021. године, у Тителу је одржана јубиларна десета манифестација "Тестенијада и ваљушци", покрајинско такмичење у припремању традиционалних војвођанских пецива.

Нада Влашки говори на завршетку манифестације "Тестенијада и ваљушци"
Нада Влашки говори на завршетку манифестације "Тестенијада и ваљушци"

Овогодишње такмичење, као и претходних девет, одржано је у организацији Савеза за ЦДП Војводине "Сунцокрет" и Удружења за  церебралну и дечју парализу "Пријатељи Титела", уз подршку Министарства за рад, социјална и борачка питања.

Додела награда
Додела награда

Јубилеју су присуствовале Јулијанa Станисављевић, представницa Министарства за рад, борачка и социјална питања, сектора за особе са инвалидитетом и Ружицa Гаруновић, председнице Савеза за ЦДП Војводине.

Пеђа и Бане- тителске музичке легенде
Пеђа и Бане- тителске музичке легенде

За музички угођај побринули су се чланови бенда "Пеђа и Бане".

Да није било корона вируса, десета јубиларна манифестација била би одржана још прошле године, вероватно као и до сада у просторијама основне школе, али Нада Влашки, председница Удружења за церебралну и дечју парализу "Пријатељи Титела", није незадовољна ни оваквим начином одржавања.

Она је истакла да су у највећој могућој мери испоштоване мере заштите већ самим тим што је манифестација одржана на отвореном па је омогућена физичка раздаљина и контакти сведени на потребну меру.

Одазвало се седамдесет учесника распоређених у шест екипа .

Прво место освојила је екипа из Новог Сада, друго место припало је Зрењанину, а треће екипи из Кикинде.

Од спонзора ваља истаћи локалну самоуправу, компанију "Родић" која је поклонила прасе, затим маркет "Пер-Су", пекаре Стојшић, "Сложна браћа" и Лекај Дед, пицерија "Маестро" и другe.

Удружење за церебралну и дечју парализу "Пријатељи Титела" постоји дванаест година, а ова манифестација одржава се већ десети пут, што много говори о људима који је реализују.

Текст и фото:
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари