Пређи на главни садржај

Iscrpljenost i isceđenost


Nemam više 20 godina. Odavno....

A prema nekim problemima i životnim izazovima se ponašam isto, ako ne i sa većom žustrinom kao i tada.

Nije meni problem to što neke stvari rešavam gotovo automatski. Intuicija i iskustvo od čoveka umeju da načine robota i besmislenu mašinu.

Ma jok... Meni je problem što neke stvari ne mogu da odradim. Ne da mi se.... I to one stvari u kojima bih trebao da sam najagilniji.

Valjda sam iscrpljen od palamuđenja i rešavanja odavno rešenih? Možda je to stvorilo problem kod problematičnih? Šta ja znam....

Osećam se isceđeno i, za sebe - beskorisno. Nikako da dođe onaj momenat u kom će vreme da stane i skine šešir za ideju.

Moraću da povedem računa. Nemam više 20 pa da ne brinem što sam nekoga očepio (što je svakodnevna pojava, jer 30 cm je teško ugurati na bilo koje mesto, a da se nekom ne podmetne noga tj. stopalo). Prethodna rečenica vam je jasna jedino ako nosite 48, a ako mislite na bilo šta drugo - žao mi je.


Elem, nekada je i naftovod imao svoj smisao. Bio je ponos i dika negdašnje države. Sada je to samo mesto na kome će se naći po koja zalepljena žvaka. Mada, neki su ošacovali da može da posluži kao čiviluk za nečije izgubljene kape. Možda se vlasnik vrati.... ili možda ni one više nikome ne trebaju?

Vreme nas uzima pod svoje. Sumorniji osećaj od gledanja slika napuštenih Černobilskih naselja. 

Pripjat je daleko. ali je zato katastrofa blizu. Mnogi je drže blizu srca. Maze i paze poput kućnog ljubimca. Nadaju se da će jednog dana moći da je puste na sve one koji im se ne sviđaju. Na njihovu nesreću, katastrofa je ljubimac koji prvo pojede svog vlasnika a potom krene na druge.

Elem, da ostavim ove zlojebne redove iza sebe i pređemo na neke vedrije teme. Na primer, kraj leta?

Pa da.... 1. septembar. škola, korona, đaci, ozbiljan prilaz najsmešnijem problemu koji nas je zadesio.... Imam osećaj da se, sem novčanika, ovih priča niko neće sećati. A i novčanik će se nerado osvrnuti na ove dane.

1. maja je njiva sa slike na početku teksta bila zelena. Sada više nije.... Vreme je da se požanje usev.


Ta njiva ima smisao. Nekome.

Ovaj tekst ga nema. Iscrpljena i isceđena poenta je promakla i pobegla negde oko prvog pasusa. Ostala su samo slova kao spomenik pokopavanja nekada i previše uskomešanih misli.

Коментари

Постави коментар

Pokažite nam šta mislite o ovome!

Obavezno pročitajte i:

Top nedelje:

Kako otvoriti novi Google i gmail nalog?

Google je kompanija koja je od kreiranja najbolje internet pretrage do spleta raznih umreženih servisa prešla dug put. Otvaranje ličnih imejl (email) adresa i dodela prostora za skladištenje poruka (email sanduče) je ova kompanija pružila svojim korisnicima davne 2004. godine. [message] Za početnike: Šta je Email? Uopšteno, email je elektronska pošta pomoću koje možete komunicirati putem tekstualnih poruka sa drugim korisnicima interneta, deliti sa njima različite sadržaje (slike, dokumenta, fajlove, internet adrese...). Na današnjem internetu, (sem u poslovnom segmentu društva) email adresa je izgubila svoju prvobitnu namenu i služi za kreiranje naloga na različitim sajtovima. (Facebook, Twitter, Instagram…) Google u ovom trenutku pokriva širok spektar proizvoda od kojih je elektronska pošta samo jedna usluga. Kada se kreira Google nalog za elektronsku poštu (popularni gmail nalog), automatski će biti kreiran i Google nalog koji možete koristiti za prijavu na ostale s

Pretražite elektronski katastar nepokretnosti Republike Srbije

Šta je katastar i zašto je on bitan? Katastar (ili katastar nepokretnosti) je osnovna evidencija podataka o nepokretnostima i nosiocima prava nad njima na određenoj administrativnoj površini. Katastar u sebi sadrži podatke o zemljištu (npr. oblik, površina, način korišćenja...), zgradama i drugim građevinskim objektima, kao i informacije o subjektima koji su nosioci prava na tim napokretnosrima.

Proverite preko interneta do kada Vam je overena zdravstvena knjižica

Od kada je uvedena "plastična" zdravstvena knjižica, gomila građana koji nisu u radnom odnosu često zagubi dokument na kojem im piše datum do kog im je zdravstvena knjižica overena. Neki put, čak i zaposleni se nađu u situaciji da pođe na lekarski pregled, a da mu u domu zdravlja kažu da knjižica nije overena (npr. zbog praznika se nije uradila automatska overa ili poslodavac nije izvršio svoje obaveze). 

AdBalu - proverite svoje pamćenje i znanje uz mogućnost zarade

Krajem prošle godine je domaćim internetom počelo masovno da se priča o jednoj aplikaciji za mobilne uređaje. Reč je o zabavnoj igri za smart telefone, neobičnog naziva: AdBalu. Pažnju je privukla činjenica da je aplikacija delo domaćih autora, ali i još poneki detalj.

1.2 Računari i programski jezici

1.2 - Računari i programski jezici Kompjuteri su u današnje vreme veoma zastupljeni u svim sferama života. Kod nas se, umesto izraza kompjuter, paralelno koristi i reč računar . Poznavanje osnovnih pojmova u vezi računara je odavno izašlo iz domena nauke koja se naziva informatika u domen opšte kulture, pri čemu poznavanje pojmova te opšte kulture najčešće nema veze s' mozgom, tj usvojena su neka pogrešna shvatanja u vezi samih računara i njihovog funkcionisanja, čime se uspešno obavija velom tajnovitosti sve ono što je u današnjem vremenu svakodnevno kako sredstvo rada, tako i sredstvo za ostvarivanje bilo koje ljudske potrebe. A kompjuteri su danas svuda oko nas. Makar tako ljudi kažu, ja nisam zagledao 😀. Najvažnije stvari o računarima koje se tiču nas Računari su sastavljeni iz hardvera i softvera. Sama mašina, tj fizička komponenta računara se naziva  hardver  (od engleske reči hardware). Da bi ste shvatili šta to predstavlja potreban je jednostavan primer: to je on