УЧЕСНИЦИ ЈУБИЛАРНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ ПРОЈУРИЛИ КРОЗ ТИТЕЛ - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

УЧЕСНИЦИ ЈУБИЛАРНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ ПРОЈУРИЛИ КРОЗ ТИТЕЛ

УЧЕСНИЦИ ЈУБИЛАРНЕ БИЦИКЛИСТИЧКЕ ТРКЕ ПРОЈУРИЛИ КРОЗ ТИТЕЛ

Текст и фото: Стево Диклић

У четрвртак, 3. септембра, око 13.40, кроз Тител је прошла колона бициклиста из 30 земаља који су учествовали на јубиларној шездесетој међународној Трци кроз Србију.


Осим саобраћајне полиције која је била на задатку обезбеђења трке, пролаз бициклисата кроз центар Титела испратило је 40-50 спонтано окупљених грађана- љубитеља бициклизма.


Јубиларна 60. међународна бициклистичка Трка кроз Србију окупила је 120 бициклиста из 30 земаља, вожена је у три етапе. 


Најдужа етапа у дужини од 170 километара вожена је првог дана од Пала у Републици Српској, преко Романије и Вишеграда до Златибора.


Друга етапа  дужине  160 километара, вожена је сутрадан, 2. септембра, од Мионице до Пожаревца. Трећа етапа  била је дуга 120 километара, а стартовала је у Зрењанину да би проласком кроз успутна места међу којима је и Тител, завршила у Новом Саду.

Већ сутрадан, 4. септембра, креће 14, издање трке Београд - Бања Лука. Ова трка ће имати четири етапе, а припада првој категорији Светске бициклистичке федерације UCI.

Пандемија Ковида 19 узрок је што су ове две најзначајније трке на овим просторима, спојене у једну велику манифестацију.

Текст и фото: Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари