Srećan Vam dan poljubaca - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Srećan Vam dan poljubaca

Srećan Vam dan poljubaca.... Ili ipak ne?
U normalnim okolnostima bi trebalo postaviti pitanje: kada ste se zadnji put poljubili sa nekim? 
Standardno, sa ukućanima je to teško izvodljiva rabota - svako je zauzet, iscrpljen, opterećen nekim svojim problemima.... Jedva da se ima vremena za jedan mali zagrljaj kao znak pažnje i podrške.
Na rodbinskim slavljima se pružila prilika. Zagrljaji i poljupci pršte na sve strane. Već posle par desetina razmena nežnosti se osećate umorno i želite da se sakrijete u neki ćošak gde Vas niko neće videti.... Ali na vrata ulazi nova runda dobro poznatih gostiju. Prekasno shvatate da ste potrošili i zadnje pakovanje papirnih maramica, te da ćete sada morati da mažnjavate salvete koje su uredno poslagane na tanjirima sa slavskog stola, kako bi ste obrisali svoje vlažne obraze.
Takve stvari bi bile normalne do 2020-te. Na žalost, ova godina je to promenila.
2020. - godina distanciranja od drugih
Ljubljenje više nije preporučljivo. Epidemija korona virusa je redefinisala mnoge, duboko ukorenjene načine ponašanja.
Ali, upravo tu leži i problem. Udaljavanjem od drugih, ljudsko biće počinje da oseća usamljenost, odbačenost, teskobu....
Budući da je čovek "socijalno biće", on mora da se izbori sa ovim negativnim osećajima, tražeći načina za dodir sa drugima. Traganje za (izgubljenom) srećom postaje jače od osećaja straha za sopstveno zdravlje.
U tom trenutku nastaju problemi, koji nisu striktno vezani za zdravlje pojedinca, već i za zdravlje celokupne zajednice.
Svedoci smo svakodnevnih novih žarišta ove opake bolesti, koji se javljaju kao posledica porodičnih slavlja ili drugih društvenih događaja. Nije redak slučaj ni da se celokupne porodice zaraze zato što je samo jedan član bio u kontaktu sa nekim ko nije ni znao da je nosilac virusa.
Sve to samo znači da u ovom trenutku ljubljenje nije preporučljivo!
Nadamo se da takva situacija neće biti trajna, pa se vredi podsetiti da je

6. jul - međunarodni dan ljubljenja (poljubaca)

6. jul - međunarodni dan ljubljenja (poljubaca)
Ovaj dan je ustanovljen 2006. godine kao neslužbeni međunarodni dan ljubljenja nakon održavanja takmičenja u ovoj disciplini koje se desilo u Velikoj Britaniji. Svrha njegovog obeležavanja je slavljenje ljubavi i poljubaca, bez obzira da li se radi o razmeni nežnosti između partnera, podrške u okviru familije ili običnog pozdrava između prijatelja.
Ideja koja stoji iza ovog neformalnog praznika je da se ljudi podsete na ta jednostavna zadovoljstva koje poljupci donose. Kroz taj čin, pojedinac izražava osećaj bliskosti, podrške, ljubavi ili intimnosti sa drugom osobom.
Međunarodni dan ljubljenja je manje poznat, pa samim tim nije ni toliko komercijalizovan kao Dan zaljubljenih koji se u svetu obeležava 14. februara.

Ljubljenje u doba korone

Ljubljenje u doba korone treba izbegavati. U toku svojih društvenih aktivnosti ne možete biti sigurni da niste bili u kontaktu sa nekim nosiocem virusa.  Period inkubacije (vreme od trenutka kada ste se osoba zarazi do trenutka kada se pojave simptomi bolesti, u kom osoba može da zarazi drugu osobu) kod covid-19 virusa je do dve nedelje!
Ovo znači da bi razmene nežnosti morale da se odvijaju isključivo na daljinu.... Virtuelno....
A ljubljenje i zagrljaje svedite na minimum.
Ljubljenje u doba korone

Постави коментар

2 Коментари

  1. Ovako se TO radi !
    https://www.youtube.com/watch?v=v6iwm7POzVc

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ccccc.... Očigledno je da ne drže distancu.
      Pogledaj ovo: https://www.youtube.com/watch?v=6dsML4FCgtw

      Избриши

Pokažite nam šta mislite o ovome!