Представљање тителских просветних радника који су нашли своје место у "Лексикону стваралаца" - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Представљање тителских просветних радника који су нашли своје место у "Лексикону стваралаца"

Представљање просветних радника који су нашли своје место у "Лексикону стваралаца"
Петак, 13. децембар 2019г.
Данас је у просторијама Основне школе "Светозар Милетић" у Тителу, одржано представљање књиге "Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању" и представљање просветних радника наше школе чије су биографије нашле своје место у овом делу.
Програм су водили Драган Колак и Стево Диклић.

Ленка и Марко
Ленка и Марко
Представљање је почело кратким и пријатним уводом ученика ове школе: Ленке и Марка.
Присутну публику је поздравио Стево Диклић, након чега је Драган Колак преузео реч.
Прво је представљен Петар Којић који је нашао своје место у овом лексикону захваљујући стручним радовима из области спорта и физичке културе.
Стево Диклић
Стево Диклић
Затим се публици представио Стево Диклић, који је својим трудом и залагањем, сам или са својим ученицима  успео да освоји бројне награде на домаћем и међународном пољу из области ликовне културе и стваралаштва. Између бројних других активности, бави се и новинарством. У његовим текстовима које објављујемо на овом блогу, можете уживати на овом линку.
Интересантна је чињеница да је Стево изложио своје слике и цртеже у учионици у којој се презентација одвијала. Тако је сваки посетилац могао да ужива у његовој креативној енергији, али и да се насмеје карикатурама које ствара.
Затим је представљен рад Томислава Ђокића. Овај просветни радник је написао 21 књигу. Пише поезију и прозу, како за децу, тако и за одрасле.
Драган Колак и Стево Диклић
Драган Колак и Стево Диклић
На крају се представио и Драган Колак. Са својим ученицима је освајао бројне награде и признања. Објавио је шест књига, пише афоризме и новинске текстове. Његов рад можете пратити на сајту: КОЛАКов КОЛАЧ.
Интересантна и мање позната чињеница је да је управо Драган Колак аутор грба Општине Тител.  
Поглед на присутне
Књигу "Лексикон стваралаца у предуниверзитетском образовању" су припремили  др Миленко Кундачина и мр Мирјана Пајић Илић, а издавач је друштво за развој образовања KLETT из Београда.

Постави коментар

0 Коментари