Завршни концерт АКУД-а "Ђерам" Лок - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Завршни концерт АКУД-а "Ђерам" Лок

Завршни концерт АКУД-а "Ђерам" Лок
Текст и фото: Стево Диклић 
Лок, 14. децембра 2019.
АКУД "Ђерам" из Лока,  одржао је завршни концерт у великој сали месног Дома културе. 
Програм је почео поздравним речима водитељке која је захвалила публици на присуству.

Посебне речи захвалности за помоћ и сарадњу упућене су Драгану Божићу, председнику општине Тител, Андреји Лајко, председници и Светлани Бајић, секретару МЗ Лок, Магди Латинкић, председници Мађарског културног центра (МКЦ) из Титела, свештенику Даниелу Кобиљском, Еколошком друштву "Форланд", Удружењу пензионера, колективу ОШ "Светозар Милетић" из Лока, руководству АКУД-а и родитељима деце - чланова.
Певачка група АКУД-а "Ђерам" Лок
Певачка група АКУД-а "Ђерам" Лок
Пре музичког и плесног дела програма прочитана је песма "Војводина", чувеног Мике Антића.
После тога  смењивали су се најмлађи извођачи и старије групе, а значајан удео у програму имала је и певачка група, састављена углавном од старијих чланова. 
Богатство и разноликост програма чиниле су песме и игре из Војводине и осталих крајева Србије - околине Лесковца, Нишке Бање, Црноречја...
Мали "денсери"
Посебан шарм и освежење програма дала је група малих денсера, који су на сцену донели нешто ново и нетипично за наступе фолклораша.
По завршетку програма, разговарали смо са Имреом Бобојчеком, кореографом АКУД-а "Ђерам", који је био веома задовољан наступом својих пулена, истакавши да  им је ово био деветнаести наступ у току ове године и да се осећа велики напредак у њиховим наступима и у реализацији његових кореографких замисли. Похвалио се чињеницом да су учланили известан број нових чланова, па их је у АКУД-у сада око 50, од чега је 38 спремно за наступе. Репертоар су проширили песмама и играма из Источне Србије, Нишког региона и Пирота. Жеља му је да у наредном периоду ојача бројчано певачку групу, али и да још обогати репертоар Друштва. Каже да жели да очува изворну традицију, кораке и игре. Посебно је истакао одличну сарадњу са Мађарским културним центром из Титела.
Поглед на публику
Поглед на публику
Бобојчек каже да увек испред новца у први план ставља љубав и ентузијазам и да АКУД "Ђерам" једино тако може да опстане и напредује.
Текст и фото: Стево Диклић 

Постави коментар

0 Коментари