Python

3.2 Python

Pitanje: Python?
Odgovor: Da Python. Šta je tu čudno?
Python je jedan od retkih jezika za koje može da se kaže da su i jednostavni i moćni. 
Iznenaditi ćeš se kada budeš video koliko je lako da se koncentrišeš na rešavanje problema, umesto na sintaksu (pravila pisanja) i samu strukturu jezika koji govoriš.... ovaj... kojim se služiš pri programiranju. 
Evo kako Python dokumentacija opisuje jezik: 
"Python je jezik koji se lako uči ,a u isto vreme je i moćan programski jezik. On ima vrhunske i efikasne strukture podataka i jednostavan ali efikasan pristup objektno-orijentisanom programiranju. Python-ova elegantna sintaksa i dinamična priroda, zajedno sa interpreterskim duhom, čine ga idealnim jezikom za pisanje skripti i brz razvoj aplikacija u mnogim oblastima i na većini operativnih sistema." 
U nastavku ću pojasniti većinu ovih džumba-džamba, bla bla detalja. 

Čudno ime jezika 

Python je zmija koja se obavija oko tela žrtve. Zatim steže.... Steže.... Dok ne oseti da ispod tog ćelićnog stiska više nema života. Zatim otvori svoja usta i proguta žrtvu. Odvratno, zar ne? Ko bi tako nazvao nešto lepo, što služi za stvaranje nečega?
Odgovor – niko.
Guido Van Rossum, tvorac Python jezika, nazvao je ovaj jezik po BBC-jevom humorističkom serijalu "Leteći Cirkus Monti Pajtona" (“Monty Python’s Flying Circus”). Ukoliko se duže budete družili sa „Pajtonovcima“ primetićete dosta korelacija između jezika i serije. Guido nije ljubitelj zmije koja ubijaju životinje, pa ipak, ime je uzelo danak – najčešće korišćeni logo u Pythonu je upravo – Python (zmija).
Pitanje: Objasni mi ove karakteristike Python-a koje su navedene....
Odgovor:

3.1 Programiranje Indeks 3.2.1 Jednostavnost

Коментари

Popularno

Audacious - program za slušanje muzike

LibreOffice Calc - program za izradu tabela

Brasero - program za rezanje CD-ova

Bekstvo iz Titela

Minitube - program za praćenje YouTube sadržaja

Idemo

Kako blokirati neželjene oglase koje AdSense pokazuje na Vašoj web lokaciji

Bezimena

Pozadina Bekstva iz titela

Pažljivo sa MS Word dokumentima koje primate putem elektronske pošte