Pronalaženje pomoći - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Pronalaženje pomoći

5.4 Pronalaženje pomoći 

Problem: Ja mislim da si ti malko dosadan i da previše filozofiraš. Ako ovim tempom nastavimo, programiranje ću da naučim iz ovog tutorijala za jedno 20-30 godina... Da li ima neki brži način da nađem potrebne informacije o komandama, funkcijama i dža, bu, bla, bla, uglavnom, meni nepoznatim stvarima u Python-u?
Odgovor: Ako ti je potrebna brza informacija o bilo kojoj funkciji ili komandi u Python-u, onda možeš da koristiš njegovu - help funkciju. Ona je veoma korisna, posebno pri korišćenju interaktivnog prompta. Na primer, u interaktivnom promptu pokreni:
help(print)
Help on built-in function print in module builtins: 

print(...) 
    print(value, ..., sep=' ', end='\n', file=sys.stdout) 
    
    Prints the values to a stream, or to sys.stdout by default. 
    Optional keyword arguments: 
    file: a file-like object (stream); defaults to the current sys.stdout. 
    sep:  string inserted between values, default a space. 
    end:  string appended after the last value, default a newline. 
(END) 
Vidiš da ti je momentalno prikazala pomoć za print funkciju, za koju si već video da se koristi za prikazivanje nekih stvari na ekranu. 

Obrati pažnju!

Pritisni taster q za izlazak iz Pythonovog režima pomoći. 
Slično ovome, možeš dobiti informacije o gotovo svemu u Python-u! Kucaj:
help()
da bi saznao malo više o korišćenju samog help-a! 
U slučaju da morate da dobijete pomoć za komande koje su „specifične“ za neke zadatke, tipa return (koju ti još nisam objasnio, ali čekaj...) , onda morate da okružite tu komandu citatima ili navodnicima, kao na primer: help('return'), kako se Python ne bi zbunio šta mi to od njega tražimo. Savet je da se help koristi što se više može.
Što se tiče prvog dela tvog „zajedljivog“ komentara... Programiranje se uči ali se nikada ne nauči. Što znači da se ili može programirati, ili ne može (ako neko kaže ja znam, moraš ga pitati šta, konkretno, jer je jedan pametan čovek davno rekao: „Ja znam da ništa ne znam“, drugi pak: „Samo su dve stvari bezgranične: svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran....“. A to u našem slučaju znači – nikada ne možeš znati sve, možeš se samo – truditi da saznaš).

5.3.1 Izvršavanje Python
programa
Indeks 5.5 Rezime

Постави коментар

0 Коментари