Podešavanja prikaza datuma i vremena - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Podešavanja prikaza datuma i vremena

Podešavanja prikaza datuma i vremena

Ako želimo da nam datum i vreme budu prikazani na način kakav smo navikli, ili na način na koji se i inače prikazuje u nekoj državi/regiji, dovoljno je samo da u System settings-u kliknemo na ikonu Time&Date.

U okviru podešavanja datuma i vremena imate dve kartice:
- Clock - na slici gore. U okviru ovih podešavanja imate opcije da sat bude prikazan u liniji menija (Show a clock in the menu bar), šta želite da Vam sat pokazuje (Dan u nedelji - Weekday, datum i mesec - Date and month, da prikaže kalendar - In the clock's menu, show: Mounthly calendar, i ako želimo da nam pokaže vreme u drugim mestima (što može biti korisno ukoliko imamo prijatelje na nekom drugom delu planete, da bi znali koje je vreme tamo, i kad možemo da kontaktiramo, a da je pri tom "pristojno" vreme) Time in other locations). Takođe možemo podesiti i način prikaza vremena (12-to časovno ili 24-ro časovno vreme).
-Time&Date kartica - služi za podešavanje vremenske zone u kojoj se nalazimo, kao i opciju da li želimo ručno da podesimo vreme (Set the time: Manually) ili želimo da nam računar sam update-uje vreme sa interneta (Set the time: Automatically).

Постави коментар

0 Коментари