ТИТЕЛ: Одржана ликовна колонија у организацији Удружења инвалида рада - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

ТИТЕЛ: Одржана ликовна колонија у организацији Удружења инвалида рада

Мара Топић, председница Друштва инвалида рада Тител, потписује захвалнице
Мара Топић, председница Друштва инвалида рада Тител, потписује захвалнице
Текст и фото:
Стево Диклић

У суботу, 12. јуна, у просторијама Друштва инвалида рада Тител, одржана је четврта ликовна колонија коју је Друштво организовало уз финансијску помоћ Савеза инвалида рада Војводине из Новог Сада.

Леп дан изазвао учеснике на кратку паузу
Леп дан изазвао учеснике на кратку паузу

Мара Топић, председница Друштва из Титела истиче да без помоћи коју Титељани добијају из Новог Сада, не би било могуће организовање овакве манифестације јер су средства са којима располаже локално Друштво веома мала.

Весна Пејин, дебитантица на Ликовној колонији
Весна Пејин, дебитантица на
Ликовној колонији

Ово је након дужег времена била прва манифестација које је Друштво инвалида рада Тител одржало у опуштенијој атмосфери, уз лабавије мере заштите против Ковида 19.

На колонију се одазвало шеснаест ликовних стваралаца :

Мара Топић, Љубица Ранисављев, Иванка Јерков, Смиљана Чурић, Стево Диклић, Милица Милосављевић, Мила Бот, Снежана Хофман, Милица Поповић, Љубица Манчић, Неђељко Топић, Славица Савић, Душанка Кашлик, Весна Пејин, Николина Банчов и Калина Хорват.

Радује чињеница да је на овој колонији први пут учествовала Весна Пејин, професорка српског језика и две девојчице, ученице петог разреда ОШ "Светозар Милетић" Тител. Николина Банчов и Калина Хорват, одличне ученице и добре другарице, заједнички су  урадили запажен рад- слику урађену акрилним бојама на платну, што је изазвало задовољство како њих самих, тако и осталих учесника. Оне плене непосредношћу и веселошћу, па самоуверено тврде да ће се на колонију одазивати и убудуће.

У току рада колоније било је и неколико занимљивих идеја и предлога, а најзанимљивији нам се чини предлог да се од општине затраже средства за уређење фасада у малој уличици, заправо пролазу који води ка улазу на пијацу,  где се налазе и скромне просторије Друштва инвалида рада Тител. 

Уколико би тај простор, који је сада наружен поломљеним прозорима и вратима, као и графитима непримереног садржаја, био доведен у пристојно стање, чланови ликовне колоније би радо осликали чисте зидове.

Госпођа Топић је преузела задатак да се са наведеним предлогом обрати у општинску управу.

Без обзира на резултате те идеје, у септембру ове године у плану је нова колонија у организацији Друштва инвалида рада Тител. У друштву су оптимисти без обзира на скромна средства са којима располажу.

Текст и фото:
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари