Kako na Xiaomi telefonima (MIUI) otključati Developer opcije (opcije za programere)? - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Kako na Xiaomi telefonima (MIUI) otključati Developer opcije (opcije za programere)?

Svaki Android u sebi ima ugrađene opcije namenjene programerima. U ovim opcijama se često nalaze preko potrebne stvari za menadžment telefona, kao i opcije koje služe za povezivanje telefona sa računarom (USB debugging).

Sem ovoga, Xiaomi u ovoj oblasti drži i opcije koje su nam preko potrebne za otključavanje bootloadera, pristup super (root) korisniku i sl.

Na MIUI interfejsu su ove opcije zaključane. Međutim, dolazak do njih nije težak i potrebno je uraditi svega par koraka..

Kako doći do opcija za programere na MIUI interfejsu?

Na našem primeru koristimo MIUI 11, ali je i na novijim sistemima postupak identičan.

  1. Prvo treba otvoriti aplikaciju Podešavanja (Settings).
  2. Idite na odeljak O telefonu (My Device) i locirajte informaciju koja se naziva MIUI verzija (MIUI Version). U tom polju stoji oznaka sačinjena od cifara i slova koja definiše trenutni softver koji je instaliran na Vaš telefon.
  3. Tapnite po toj informaciji ukupno 7 puta. Dok to radite, primetićete na ekranu da telefon postavlja obaveštenja koliko puta još treba da lupkate dok ne otvorite ovaj skriveni meni.
  4. Na kraju će Vas telefon obavestiti da ste postali programer (ne zavaravajte se - niste programer, samo ste otključali ovaj meni).

Sada kada ste otključali ovaj meni, do njega dolazite u aplikaciji Podešavanje (Settings), u podmeniju Dodatne postavke (Additional Setting). 

Skrolujući prema dole nailazite na odeljak Opcije programera (Developer Options) koji Vam je do ovog trenutka bio sakriven.

Kako sve to izgleda možete videti u sledećem snimku ekrana:



Постави коментар

0 Коментари