Xiaomi: na prilagođenom ROM-u je zvuk iz slušalice preglasan. Kako to rešiti? - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Xiaomi: na prilagođenom ROM-u je zvuk iz slušalice preglasan. Kako to rešiti?

Prilikom instaliranja prilagođenih operativnih sistema (custom ROM-ova) na pojedinim Xiaomi telefonima i u nekim situacijama se pojavljuje prilično neprijatan bug. Prilikom primanja ili pozivanja, zvuk iz slušalice ume da bude preglasan. Korisnik ima utisak kao da mu sagovornik vrišti u uvo.

Ovaj problem se ne može rešiti jednostavnim utišavanjem zvuka slušalice, tako da je korišćenje prilagođenog sistema neki put gotovo nemoguće.

Ovaj problem nije vezan za neku grešku u prilagođenom ROM-u, već je do proizvođača uređaja. Xiaomi je na pojedinim svojim modelima, u zavisnosti od hardvera koji se u njima nalazi, podesio izlazne vrednosti za jačinu zvuka na neke brojeve koji odgovaraju njihovim MIUI sistemima, ali ne i custom ROM-ovima.

Rešenje ovog problema je da se ručno smanje te vrednosti u konfiguracionom fajlu.

Fajl se nalazi na lokaciji:

root/vendor/etc

ili

vendor/etc

i naziva se

mixer_paths_mtp.xml

U ovom fajlu treba pronaći liniju:

<ctl name="RX1 Digital Volume" value="84" />

Obratite pažnju da je ovde vrednost value="84". Ovaj broj treba smanjiti na 72. Tako da linija sada izgleda ovako:

<ctl name="RX1 Digital Volume" value="72" />

Odmah ispod ove linije, nalazi se i:

<ctl name="RX2 Digital Volume" value="84" />

Na isti način treba vrednost smanjiti na 72, tako da linija izgleda:

<ctl name="RX2 Digital Volume" value="72" />

Ako vrednost od 72 i dalje bude preglasna, na ovim mestima možete podesiti i na neki manji broj. 

Da stvar nije toliko prosta, govori nam činjenica da nam za ovaj poduhvat treba root pristup uređaju, što u današnje vreme većina prilagođenih sistema nema omogućeno (kako bi sve aplikacije mogle da rade normalno).

Budući da je ovo objašnjenje gde se nalazi i kako se rešava određeni problem, a ne i kako dobiti pristup root direktorijumu uređaja (što će možda biti tema nekog narednog teksta) ovde ću dati samo kratke crtice za alate koji su potrebni da bi se dobile superuser privilegije.

Potrebno je, pomoću TWRP-a (ili nekog drugog softvera koji koristite za oporavak uređaja) instalirati zvanični Magisk (i Magisk manager). Nakon toga je potrebno instalirati i fajl menadžer koji ima mogućnost pristupa root direktorijumu kao superuser (kako bi ste mogli da menjate sadržaje fajlova koji se tamo nalaze). Za ovo može poslužiti ES file explorer (Amaze file manager).

Постави коментар

0 Коментари