Važno obaveštenje za sve čitaoce koji su se prijavli na praćenje bloga putem email adrese - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Važno obaveštenje za sve čitaoce koji su se prijavli na praćenje bloga putem email adrese

U skladu sa novonastalom situacijom vezanom za servis koji je zadužen za isporuku novosti na Vaše imejl adrese, blog Fog Developer je, nakon dužeg razmišljanja doneo

Odluku

Mogućnost unošenja novih podataka za praćenja ovog bloga putem elektronske pošte se ukida do daljnjeg.

Do kraja jula ove godine će svi čitaoci koji blog prate ovim putem prestati da dobijaju obaveštenja o novim tekstovima.

Nakon toga, da se ne bi kršile odredbe zakona o privatnosti, sve mejl adrese koje se nalaze na spisku za praćenje, će biti izbrisane sa tog spiska.

Obrazloženje

U prethodnom tekstu na ovom blogu je dato objašnjenje šta se desilo sa servisom koji je zadužen za automatsku isporuku  elektronske pošte (FeedBurner).

Ovo, ne samo da je veliki udarac za naš blog, već i za sve ljude koji objavljuju svoj sadržaj na Blogger platformi. 

Da stvar bude još gora, našem blogu je slanje novosti na email adrese dugo vremena bio glavni oslonac za distribuciju sadržaja. Nismo ulagali vreme na interakciju sa korisnicima koji su nas pratili na društvenim mrežama, niti smo na blogu ikada držali dugme za Blogger-ovo praćenje.

Za svim tim nije bilo potrebe, jer je već do kraja 2016g. postojao veliki broj email adresa na koje su  stizale naše novosti. U znak zahvalnosti, svima Vama su u toku 2017g., na mejl stizali kompletni tekstovi, tako da niste morali ni da dolaze na našu internet adresu.

Vi ste bili naša verna publika i iz tog razloga smo Vam veoma zahvalni. Blog nikada ne bi imao ovoliko poseta da nije bilo Vas.

Na žalost, negde u 2019g. je broj aktivnih adresa počeo da se smanjuje. Razumemo da su se Vaše navike promenile i da mejl postaje sve manje popularan izvor novosti. Ali i sa manjim brojem ljudi koji nas čitaju, ovaj vid promocije nam je donosio zavidan broj poseta.

Pre koji dan su se stvari na tom polju drastično promenile. Pred nama je bio veliki izazov: pronaći adekvatnu zamenu za FeedBurner.

Sa druge strane, Vi ste bili ti koji ste nama ukazali poverenje, ostavivši nam delić svoje privatnosti: lične i poslovne mejl adrese. One se čuvaju u FeedBurner-u i Vi ste to prihvatili kada ste popunili formular za prijavu i još jednom nakon toga - kada ste mejlom potvrdili da želite da nas pratite.

Niste ih ostavili nekom drugom, već isključivo na tom mestu.

Imamo li mi pravo da radimo sa tim elektronskim adresama nešto drugo osim onoga na šta ste pristali?

Ne. Ako ništa drugo - smatramo da nije moralno da mi izvršimo neki izbor umesto Vas.

Iz tog razloga, primaćete obaveštenja dokle god ih FeedBurner bude slao. Nakon toga će celokupan spisak koji se na njemu nalazi biti obrisan.

Svesni smo da ćemo na ovaj način izgubiti dosta vernih čitaoca iz zemlje i inostranstva, ali smatramo da je to jedini način za prevazilaženje ovog problema.

Za sada, na blogu postoje opcije da nas pratite na par društvenih mreža.

Ukoliko se odlučimo da koristimo neki novi servis za slanje mejlova, postavićemo formular za prijavu u bočnoj traci (ili na nekom drugom vidnom mestu). U tom slučaju će sve početi od nule.

Ako Vi budete želeli, imaćete mogućnost da ponovo zapratite blog Fog Developer.

Zahvaljujemo se svima Vama koji ste nas pratili ovim putem. Naročito pojedincima koji su sa nama i duže od pet godina.

Vaš Fog Developer

Постави коментар

0 Коментари