ТИТЕЛ: МАЛИ ЗНАК ПАЖЊЕ ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

ТИТЕЛ: МАЛИ ЗНАК ПАЖЊЕ ЗА ВЕЛИКА ДЕЛА

Волонтери Црвеног крста Тител и чланови делегације општине Тител, испред просторија Црвеног крста
Волонтери Црвеног крста Тител
и чланови делегације општине Тител,
испред просторија Црвеног крста
Текст и фото: Стево Диклић
Црвени крст Тител, 17. јуна 2020.
Делегација локалне самоуправе општине Тител посетила је волонтере Црвеног крста Тител да би им изразила захвалност за све оно што су учинили за време ванредног стања изазваног епидемијом корона вируса, као и деловање у фази опоравка који је уследио по окончању ванредног стања. Александар Кутузов, начелник Одељења за финансије и Радомир Мишљеновић, шеф кабинета председника општине, осим лепих речи које су упутили младим волонтерима Црвеног крста, донели су им и пригодне поклоне. Радомир Мишљеновић је ову посету и доделу скромних поклона сублимирао у једној реченици:"То је мали знак пажње за велика дела", док је Александар Кутузов истакао да ће ти млади људи једног дана бити поносни што су постали део историје у борби против нечега са чиме се свет до тада није сусрео.
Волонтери у својим просторијама дочекују своје госте
Волонтери у својим просторијама дочекују своје госте
Говорећи похвално о раду волонтера, Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител, додала је у шаљивом тону да није било лако, али је било часно видети на  празним тителским улицама волонтере који су осим духова били једини који су се туда кретали и били нада многим Титељанима
Вреди истаћи и лични поклон волонтерима који је дао мр Драган Божић, председник општине. Он  је из личних средстава поклонио телевизор који ће стајати у просторијама Црвеног крста.  
Радомир Мишљеновић и Александар Кутузов у гостима у Црвеном крсту Тител
Радомир Мишљеновић и Александар Кутузов
у гостима у Црвеном крсту Тител
Говорећи о даљњим плановима и раду Црвеног крста Тител, Марија Олах Калмар је рекла да је у току фаза опоравка у којој се дели помоћ породицама чији чланови су у време короне  остале без посла и могућности  привређивања, затим хранитељским породицама, породицама без сталних прихода,као и породицама из тзв. сиве зоне сиромаштва. 
Додала је да ће у периоду 22-26. јуна, четворо деце из сиве зоне, узраста петог и шестог разреда, боравити у одмаралишту Црвеног крста "Багремара" у Бачкој Паланци. Представници општине обећали су помоћ око превоза деце.
Текст и фото: Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари