АКУД "Ђерам" Лок на 63. Змајевим дечјим играма - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

АКУД "Ђерам" Лок на 63. Змајевим дечјим играма

Текст и фото: 
Стево Диклић
Руководство и чланови АКУД-а "Ђерам" из Лока поносни су што су и ове године  позвани на Змајеве дечје игре на којима су први пут учествовали прошле, 2019. године. Позив за учешће на овогодишњим 63. ЗДИ упућен им је захваљујући утиску који су оставили запаженим прошлогодишњим наступом.

Програм овогодишњег 63. Јунског програма ЗДИ одржава  се на више локација, као што су Културна станица Еђшег, атријум Градске библиотеке, Новосадски дечији културни центар, Дунавски парк, салетла у Дунавском парку...
Чланови АКУД-а "Ђерам " Лок, учествовали су у програму који је у уторак, 23. јуна одржан у салетли у Дунавском парку где су у поподневном програму још учествовали ПУ "Мала школа" из Сремске Каменице, Балетски студио Луденс из Новог Сада, Креативни студио "Чаролија"... Програм је био разнолик. Осим песама и игара, балетских представа и глуме, деца су учествовала и у занимљивом квизу и одговарали на питања Меде Штеде, маскоте Ерсте банке, једног од пријатеља овогодишњих ЗДИ. Шта је новац и како је настао? Како и зашто се штеди?, Да ли се новац чува у сеНфу или сефу? То су само нека од занимљивих питања.
За чланове АКУД-а "Ђерам", квиз је био само лака забава, а главни део њиховог наступа представљао је фолклорни део програма. Најмлађи чланови Друштва извели су сплет песама и игара из Србије, средња група, узраста од првог до четвртог разреда, извела је Чардаш, а старија група, узраста од петог до осмог разреда, извела је Брамсов чардаш.
Њихова допадљива појава у народним ношњама и одлично увежбан програм, изазвали су симпатије и аплаузе публике, што им појачава очекивања да ће их организатори позвати и следеће године.
Имре Бобојчек, кореограф Друштва, рекао нам је да је у односу на прошлогодишњи састав, ово готово сасвим нови ансамбл. Проблем настаје када деца заврше основну школу у Локу, тада одлазе на школовање у друга места, губи се континуитет и интересовање за вежбање, а неке од одраслих чланица се удају и преузимају породичне обавезе. Бобојчек истиче да те околности отежавају функционисање Друштва, али уједно за њега представља изазов да ствара нове генерације. 
Он као и остали чланови руководства АКУД-а истиче одличну сарадњу са мр Драганом Божићем, председником општине Тител, за којега кажу да им је до сада давао велику подршку и испунио готово све њихове реалне жеље везане за рад Друштва. 
Велику подршку даје им и Андреја Лајко, председник МЗ ЛОК, као и родитељи деце. 
Руководство  АКУД-а "Ђерам", поносно је на резултате постигнуте у току 2019. године када су  имали деветнаест наступа, међу којима је први позив и наступ на Змајевим дечјим играма и Опленачкој берби. 
Надају се да ће својим радом и успесима постићи да се добар глас о њима далеко чује и да ће их позивати и тамо где до сада још нису наступали.
Текст и фото: 
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари