Тител: Обележен Светски Дан Црвеног крста

Волонтери испред зграде Црвеног крста Тител
Волонтери испред зграде Црвеног крста Тител
Текст и фото: 
Стево Диклић
У петак, 8. маја, у просторијама Црвеног крста Тител, обележен је Светски Дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца

Марија Олах Калмар са некима од волонтера
Марија Олах Калмар
са некима од волонтера
Сасатанак и обележавање једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета, ове године обележен је у специфичним околностима проузрокованим појавом пандемије корона вируса Covid 19. 
Осим Марије Олах Калмар, секретара, Горана Поповића председника, чланова Управног одбора и бројних волонтера Црвеног крста Тител, који су изнели главни терет ублажавања последица пандемије и Ванредног стања, састанку су присуствовали и Радомир Мишљеновић, шеф кабинета председника општине и Дејан Гајић, председник Месне заједнице Тител.
Састанак је одржан уз поштовање свих мера заштите које су прописане од стране државног руководства и медицинске струке. 
Са пажњом је преслушан циркуларни мејл који је проф Драган Радовановић, председник Црвеног крста Србије, упутио свим локалним организацијама Црвеног крста. Овогодишња тема била је "Снага хуманости: Основни принципи у акцији".
Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител
Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител
Било је корисно, посебно за младе волонтере да се подсете да се Међународни Дан Црвеног крста обележава 8. маја , на дан када је рођен Швајцарац Анри Динан, оснивач, како смо то већ нагласили, једног од најмасовнијих и најстаријих хуманитарних покрета. 
Такође је важно истакнути седам Основних принципа Црвеног крста: 
  • хуманост, 
  • непристрасност, 
  • неутралност, 
  • независност, 
  • добровољност, 
  • јединство и 
  • универзалност.

На састанку у Тителу изражено је међусобно задовољство сарадњом између представника општине, Месне заједнице Тител и Црвеног крста. Истакнуто је задовољство радом волонтера који нису жалили свој труд и време како би у посебним околностима помогли старијим суграђанима, као и онима са слабијим имовним стањем.
Дејан Гајић са делом  чланова Управног одбора Црвеног Крста Тител
Дејан Гајић са делом  чланова Управног одбора Црвеног Крста Тител
Истакнуто је и задовољство што до данашњег дана на подручју општине Тител нема ниједног смртног случаја проузрокованог заразом корона вирусом. Нажалост, деветоро људи је заражено, па нам само преостаје да се надамо да ће сви бити излечени и враћени својим породицама. 
Текст и фото: 
Стево Диклић

0/Ostavi komentar/Komentara

Pokažite nam šta mislite o ovome!

Новија Старијa77