ТИТЕЛ - КЛИЗАЛИШТЕ НА РАДОСТ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ - ★★ Fog Developer ★★

Najnovije

Jedno malo internet mesto

30.12.19

ТИТЕЛ - КЛИЗАЛИШТЕ НА РАДОСТ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ

ТИТЕЛ - КЛИЗАЛИШТЕ НА РАДОСТ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ
Текст и фото: Стево Диклић
У понедељак, 30. децембра, у Тителу је по први пут отворено клизалиште које ће представљати радост за децу и одрасле. Клизалиште је отворио председник општине Тител, мр Драган Божић, а сам чин отварања, поред бројне деце и родитеља,  испратили си и представници медија. 
Клизалиште је постављено иза зграде општине Тител, неколико десетина метара од реке Тисе.
Председник Божић у разговору са представницима медија
Председник Божић у разговору са представницима медија
Предсеник Божић је истакао да је, без обзира на близину великих градова који у зимској понуди имају и клизалишта, одлучено да Тител ове године омогући деци и одраслима да у зимским чаролијама уживају у свом месту. То оправдава и чињеницом да велики број родитеља није у могућности да заједно са децом путује до Новог Сада, Зрењанина или Београда, па је добра одлука да клизалиште доведемо у Тител. 
ТИТЕЛ - КЛИЗАЛИШТЕ НА РАДОСТ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ
Клизалиште у Тителу биће у функцији два месеца, а за предшколску и школску децу из других места општине, биће организоване бесплатне туре, како би и њима било омогућено да уживају и рекреирају се. 
За децу до 15 година коришћење клизалишта и клизаљки биће бесплатно, а старији ће плаћати 100 динара. Смена клизања траје 90 минута. Радно време  биће од 10.00 -22.00 часа. Величина клизалишта је 360 квадратних метара. 
ТИТЕЛ - КЛИЗАЛИШТЕ НА РАДОСТ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ
Председник Божић позива грађанство да својим учешћем и идејама обогате програм, поменувши као могућност прославе рођендана, организацију школе клизања, представе на леду... 
Већ првих дана Нове године биће отворен штанд за продају чајева и сувенира, а нада се да ће понуда бити обогаћена и реализацијом идеја самих грађана. Циљ је да у Тителу сваке следеће зиме буде постављено клизалиште, па је за следећу годину у плану куповина једног  и поверавање послова ЈКП-у "Комуналац", како би све било на време спремно за сезону клизања.
ТИТЕЛ - КЛИЗАЛИШТЕ НА РАДОСТ ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ
Од запослених смо сазнали да је оптимални број клизача по тури око 50, али ће бити дозвољено и до 70, с обзиром да многи још нису вични клизању, па ће поред себе имати пратиоце, тј. неког од старијих. 
Лед ће бити освежаван свако вече и биће задовољавајућег квалитета, без обзира што неће бити коришћена машина за "пеглање" која се користи за клизалишта већих површина и за нека професионална такмичења.
Текст и фото: Стево Диклић

Нема коментара:

Pokaži nam svoje mišljenje! Постави коментар

Pokažite nam šta mislite o ovome!