Da li je student Univerziteta u Johanezburgu uspeo da prevari Nacionalnu lutriju? - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Da li je student Univerziteta u Johanezburgu uspeo da prevari Nacionalnu lutriju?

Da li je student Univerziteta u Johanezburgu uspeo da prevari Nacionalnu lutriju?
Ovih dana ćete verovatno naleteti na vest o tome kako je jedan student u Johanesburgu uspeo da prevari njihovu nacionalnu lutriju tako što je pomoću fotošopa izradio dobitni tiket.
Begunac sa Univerziteta u Johannesburgu se ne može pronaći nakon što je opljačkao Južnoafričku Nacionalnu lutriju za preko 18 miliona randa (1,119,077.08 € ili 131,954,971.61 dinara).
Sizwe Duma, koji je u decembru prošle godine izgubio oba roditelja, sada je osoba sa poternica nakon što je u fotošopu izradio lutrijske tikete i pomoću lažne lične karte podigao milione.
U Južnoafričkoj pokrajini Gauteng (Hauteng) ima mnogo neisplaćenih loto dobitaka gde su (najverovatnije) izgubljeni loto listići. Sizwe je zajedno sa još uvek nepoznatim čovekom koji je zaposlen u Nacionalnoj lutriji Južne Afrike (ITHUBA) klonirao tri pobednička tiketa koristeći fotošop, a zatim Sizwe preuzima loto premije prebacujući novac na račun otvoren pomoću lažne lične karte. Nakon toga je novac prebačen na račun izvan zemlje, a kasnije je pomoću njega kupljen Bitcoin, tako da mu se više ne može ući u trag.
"Sve je to bilo moguće izvesti jer mu je neko iznutra pomogao i pružao informacije koje su mu bile potrebne da izvede pljačku."
"Njegov identitet su nam otkrili otisci prstiju sa loto listića. Inače ne bismo znali ko je on jer je cela stvar bila detaljno isplanirana."
"On je iskoristio lažni identitet kako bi prebacivao novac, kao i lažni pasoš da bi otputovao u Svazilend i onda zauvek nestao. Mislimo da bi se mogao vratiti nazad u Južnu Afriku i započeti bogat život."
Policija poziva svakog ko bi mogao dati bilo kakve informacije o njegovom kretanju.
Ali... Da li su ovakve vesti istina?
PR menadžer ITUBA-e Naledi Masopha je za DRUM (Južnoafrički magazin) izjavio da u ovoj vesti nema apsolutno nikakve istine.
Ithuba je upoznata sa navodima koje se trenutno šire o studentu sa Univerziteta u Johannesburgu koji je navodno verodostojno iskopirao naše lutrijske tikete i te kopije iskoristio za isplatu premija. Odgovorno tvrdimo da se takav incident nije dogodio. Vest je lažna. Ithuba preduzima visoke sigurnosne mere koje bi odmah prepoznale nevažeće i lažne zahteve za isplatu premija ili manjih  nagrada.
Masopha je na kraju dodao da Ithuba pokušava od utorka da stupi u kontakt s časopisom koji je prvi objavio ovu lažnu vesti, ali da još uvek nisu dobili ikakav odgovor.
U međuvremenu, društvene mreže su se "zapalile". Vest se brzinom munje delila i komentarisala širom planete. Mnogi ljudi ovog studenta smatraju herojem.
Međutim, posle izjave Naledi Masopha, mnogi korisnici društvenih mreža nisu razuvereni u istinitost ove informacije. Smatraju da je Nacionalna lutrija Južne Afrike u stvari samo preduzela korake za "kontrolu štete" kako bi očuvala poverenje svojih igrača.
Kao što vidite, već se ispreda teorija zavere oko obične lažne vesti koja će (u šta sam siguran) vremenom prerasti u pravu malu urbanu legendu.

Постави коментар

0 Коментари