The Movie Out Here (2012) - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

The Movie Out Here (2012)

The Movie Out Here (2012)

Ovaj film ima toliko nisku ocenu da do današnjeg dana nema prevod za srpski (niti bilo koji srodni) jezik! Pa ipak, zavređuje dva tri reda...
Iako važi za jako loš film, The Movie Out Here mi je lično drag. Osamdesetih godina prošlog veka bile su u modi "lagane" i naivne komedije predviđene isključivo i samo za "ubijanje" vremena. Ove komedije su imale specifičnu draž, jer su koketirale sa seksom, romantikom, akcijom, misterijom, trilerom, a poneka čak i sa hororom. Negde polovinom devedesetih je ovaj vid komedije neprimetno iščeznuo, a zamenila ga je društveno (politička i sl) aktivistička komedija.
Kada sam prvi put pogledao ovaj kanadski film, dobro sam se ismejao. Jednostavno, film The Movie Out Here je u meni probudio neki zaboravljeni osećaj. Ne, ovaj film nema u sebi ništa naročito. Reditelj nije ubacivao "skrivene" poruke (čak i poruke koje bi trebalo da su skrivene - nisu! Reklama za pivo je očigledna). Dakle, u ovom filmu nema išta što bi ga razlikovalo od ostalih. Međutim, naivan scenario koji nam predstavlja jednu "pitku" priču koja je stvorena za razbibrigu.
The Movie Out Here je jedna prosta, ali zabavna priča, namenjena gledaocima svih uzrasta (mada u današnje vreme se ne preporučuje mlađima od 18). Radnja je smeštena u Fernie (Kanada) gde se iznenada pojavljuje saskvoč (Bigfut ili slično) plašeći nedužno stanovništvo.
Sa druge strane, u Torontu, Adam (Robin Nielsen) je uspešan advokat koji treba da se oženi. Sticajem (ne)sretnih okolnosti mora da se vrati u svoj rodni grad (Fernie) kako bi overio izvestan dokument. U tom pohodu mu se pridružuje i najbolji drug Jason (Viv Leacock). Adam u Ferniu naleće na prijatelja kome "ne cvetaju ruže" i čiji je poslovni opstanak doveden u pitanje (James Wallis - Theo). Adam i Jason će učiniti sve da spasu svoga prijatelja sigurne propasti, usput pronalazeći odgovore na svoje probleme.
Film je na suptilan način pokušao da vrati na scenu izvođača poznatog pod imenom Snow, i njegov nezaboravni hit iz 1992. "Informer":
Kliše priča ne može da postane dobar film. Ili može? Pošto su ukusi različiti, na to pitanje odgovor može dati samo onaj ko ga pogleda.

Постави коментар

0 Коментари