Od danas je http u Chrome-u označen kao nesiguran! - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Od danas je http u Chrome-u označen kao nesiguran!

Od danas je http u Chrome-u označen kao nesiguran!

Već dugo se priča o tome kako internet mora postati sigurnije mesto. Jedan od koraka u tom pravcu je i implementacija sigurne konekcije, tj implementiranje "https"-a od strane webmastera određenog sajta kako bi se omogućila šifrovana veza između sajta i njegovog korisnika.
Znak Do Not Enter
Sigurna veza je bitna ukoliko korisnik mora da unosi određene podatke (npr broj kreditne kartice prilikom internet kupovine i sl). Ona omogućava da tako uneseni podaci padnu u ruke nekoj trećoj osobi koja "prisluškuje" taj saobraćaj na mreži.
Sa današnjim ažuriranjem, jedan od najpopularnjih internet pregledača, Google Chrome je sajtove koji ne koriste https dodatno označio, kako bi korisnici bili upozoreni na opasnost. Do sada je pristup takvim sajtovima označavao ovako (primer sajta za on-line kupovinu alibaba):
Primer adrese http do sada
Od danas to izgleda ovako:[lock]
Chrome označava http sajtove kao nesigurne
Ovim potezom Google pokušava da kod korisnika probudi svest o sopstvenoj sigurnosti a da istovremeno i natera vlasnike sajtova da osiguraju podatke svojih korisnika prilikom njihovog transporta kroz mrežu.[/lock]

Постави коментар

0 Коментари