Olakšanje za ljubitelje šetanja po dolmi stiže ali pčelari treba da se paze! - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Olakšanje za ljubitelje šetanja po dolmi stiže ali pčelari treba da se paze!

Olakšanje za ljubitelje šetanja po dolmi stiže ali pčelari treba da se paze!

Komarac siše krv
Već je uveliko proleće izmamilo Titeljane i mnogobrojne goste našeg malog mesta da uživaju u šetnjama popularnom dolmom pored reke Tise. Međutim, kao i svake godine, prvi topli dani su sa sobom doneli i neželjene krvopije! Naime, komarci kojih u ovim ravničarskim predelima ima u izobilju su polako ali sigurno počeli da napadaju nevine prolaznike. Jedino je loše vreme u proteklih par dana uspelo da spreči najezdu.
Pogled sa titelske dolme
Pogled sa titelske dolme
Na svu sreću, uživanje u titelskoj prirodi neće biti bolno iskustvo, jer kako javlja novosadska "Ciklonizacija", od danas (21. maj) sve je spremno za tretiranje komaraca. Ovu vest prenosimo u celosti:

Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Titel biće izvedeni u periodu od 21. maja do 5. juna.
Tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.
Dakle, naši dragi pčelari, ovih dana zaštitite svoje košnice, a ljubitelji prirode i pecaroši će moći malo da odahnu i nastave da uživaju u svojim aktivnostima.

Постави коментар

0 Коментари