Sitnije promene na blogu... - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Sitnije promene na blogu...

Sitnije promene na blogu...

Iako sam pre nekog vremena odlučio da je verzija bloga konačna (uz kog autora više ili manje) i da se neću preterano bakćati sa stvarima izvan ovog bloga, na kraju je ipak pala odluka da se kreira facebook stranica. Ona je zaživela juče, a kakva će joj budućnost biti - ne znam.
Drugi problem je bio ugrađivanje te stranice na ovaj blog. Ovo mi je u startu bila loša ideja, ali konekcija između te dve stvari mora biti dvosmerna (kako za posetioce bloga sa facebook-a, tako i za one koji bi preko ovog bloga na facebook. Razlog zašto sam bio averzan je - brzina učitavanja bloga. Ipak je prelomila olakšana komunikacija, te je na uštrb brzine, blog dobio i facebook crtu.
Sledeći problem je bio de ugraditi tu fb stranicu? Pošto iframe nisam želeo, a kod za ugrađivanje ima maksimalnu širinu koja je mnogo manja nego širina posta (1000 px max) ružno je izgledala iznad ili ispod postova. Jedina opcija je bila sa desne strane kraj reklama - i ova opcija se još uvek razmatra jer bi učinila fb stranicu vidljivom na većim ekranima, ali bi zato korisnici koji blog posećuju putem mobilnih uređaja bili uskraćeni.
Jedina normalna opcija je da se stranica stavi u bočnu traku. Na žalost, gomila ljudi koji posećuju ovaj blog, a nemaju uređaj čiji je ekran je preko 1300px u širinu, ni ne znaju da na blogu ima bočna traka.
Do nje se dolazi tako što se klikne na "hamburger" meni na početnoj strani:
Ili ukoliko skrolujete prilikom čitanja teksta:
Kada se klikne na "hamburger" dobija se bočna traka koja je u ovom trenutku - sa izmenjenim rasporedom (ko je ranije viđao, zna o čemu govorim). Mnoge stvari su sada niže (da bi se oslobodio prostor za ugrađenu facebook stranicu), tako da traka izgleda sada ovako:

Na ovom (pomalo skrivenom) mestu možete vršiti interakcijom sa facebook stranicom. Dobrodošli i hvala Vam na poverenju i čitanju.
Voleo bih da imam neki odgovor od čitalaca - da li je strana na nedostupnom mestu ili je OK da bude ovde. Čim pronađem malo vremena odradiću testove na pomoćnim blogovima sa nekim drugim potencijalnim izgledima bloga. Da, to zanači da ću (možda) opet da promenim sve na šta ste navikli... Ali valjda ste se navikli već na to 😉.

Постави коментар

0 Коментари