Nesporazum - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Nesporazum

Nesporazum

Bosansko ekološko društvo je raspisalo međunarodni konkurs za sliku urađenu na temu: "Trenutni uslovi života na planeti", nagrada je bila 5 miliona maraka. Cilj je bio probuditi svijest kod mladih ljudi o problemima planete.
Kao odgovor stiglo im je mnogo prijava i radova.
Uz mnogo natezanja, svađi i prepirki (jer je bilo mnogo radova od slikara koji su imali vezu), žiri proglašava Mujin rad najboljim. Na njegovoj slici je bio čovjek u gaćama s gas maskom, koji u jednoj ruci drži ružu, a u drugoj kondom. 
Izlazi poznati akademik i proslavljeni slikar Đ. H.  da čestita Muji, objasnjavajući publici zašto su baš njega izabrali: 
-Poštovani gosti, gospodin Mujo je vidio danasnji svijet vrlo bistrim očima... Gas-maska predstavlja ekološko zagađenu okolinu, kondom predstavlja pojavu mnogih spolnih zaraznih bolesti kod mladih. Nagost naslikane osobe naglašava siromaštvo koje nas je zadesilo, ali ipak, ruža u ruci ukazuje da za sve nas još uvek postoji nada i da će ipak nastupiti bolja vremena u kojima ćemo sve te probleme riješiti. Čestitam gospodine Mujo, dajem Vam reč.
A Mujo gleda u njega, gleda u onu publiku, pa reče: 
-Poštovane dame i gospodo, mislim da je došlo do malog nesporazuma. Ja sam ovu sliku uradio s drugom porukom koju bih mogao opisati kao: "Voditi ljubav s kondomom je isto što i mirisati ružu preko gas maske!"

Постави коментар

0 Коментари