Kako još uvek možete dobiti besplatan i legalan Windows 10 operativni sistem? - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Kako još uvek možete dobiti besplatan i legalan Windows 10 operativni sistem?

Kako još uvek možete dobiti besplatan i legalan Windows 10 operativni sistem?

29. jula prošle godine se završila Microsoft-ova promocija u kojoj je svim korisnicima njegovih operativnih sistema Windows 7 i Windows 8 ponuđeno da besplatno pređu na njihov najnoviji operativni sistem Windows 10. Nakon ovog roka, cena operativnog sistema Microsoft Windows 10 je 13.999 dinara za Home varijantu, a 22.999 dinara za Pro varijantu, što se može proveriti na ovom linku. Ali...
Kao i uvek, negde postoji "kvaka" - a u našem slučaju je to Microsoft koji je, iz humanih razloga, ljudima koji su na neki način hendikepirani pa im je prilikom korišćenja računara potrebna tehnologija asistenata (čitanje teksta sa ekrana, uveličavanje delova ekrana, blinkanje ekrana i sl) ponudio besplatan prelazak na Windows 10 operativni sistem i nakon "zvaničnog" roka, i ta njihova ponuda i dalje traje. Razlozi ove malo drugačije ponude su mnoga unapređenja u pristupnim tehnologijama (accesibility) koji su pobrojani na njihovom blogu. U suštini iz Microsoft-a smatraju da su tehnologije ugrađene u Windows 10 mnogo kvalitetnije i da olakšavaju korišćenje računara slabovidim ili gluvim osobama.
Da bi osobe sa (ili bez) nekog hendikepa prešle legalno i besplatno na Windows 10 operativni sistem potrebno je da na svom računaru imaju instaliran Windows 7 (servis pak 1) ili 8.1 i da je pri tome taj operativni sistem aktiviran (legalan).
Potrebno je posetiti stranicu Microsoft Accesibility na ovom linku i dobićete izgled stranice kao na slici ispod:

Zatim je samo potrebno da se klikne na dugme sa nazivom "UPGRADE NOW >" i na kraju dobijate sveže instaliran, sasvim legalan Windows 10.
Treba znati da će veličina preuzimanja iznositi oko 3GB, a sam proces instalacije nakon preuzimanja sa interneta može potrajati sat vremena.
Takođe vredi napomenuti da ova ponuda neće trajati zauvek. Microsoft je rekao da će blagovremeno najaviti kada se ova ponuda završava.

Постави коментар

0 Коментари