Osnove

6 Osnove 

O! Ipak si odlučio da se vratiš?
Jesam, ipak je ovo interesantno, i imam odmah par pitanja, počeću od početka....
Problem: Svaka čast programerima. Izgleda su oni veoma vredni ljudi. Ja sam imao ideju da elektronskim putem pošaljem pozivnice na moju žurku, hoću da to bude najveća žurka u mom selu (i da komšije „puknu“ od muke), ali vidim da bi mi za samo kucanje te pozivnice 1000 puta u varijantama koje se samo malo razlikuju (treba da, na primer, bude drugo ime, ostatak sve isto) trebalo jedno mesec dana.... Teška je to rabota... Hoću da platim tebi da to uradiš za mene...
Odgovor: Čekaj? Ne... Takav stav je u stvari odustajanje! Sedi ovde, Naučićeš da ti za to treba ne više od par minuta, samo.... Imaj malo volje i strpljenja!
Tvoj problem je što trenutno znaš samo kako prikazati poruke na ekran, a to nije dovoljno, zar ne? Ti želiš da uradiš mnogo više od toga - želiš neke ulazne podatke (imena prijatelja, rodbine), da promeniš na neki način (ubaciš u neki šablon poruke) i da dobiješ nešto od svega toga (različita poruka za 1000 ljudi). Ali gle čuda, takav „šablon“ tj. princip rada se primenjuje na gotovo SVE probleme (ulaz – hrana, menjanje – ručak, dobili smo – energiju za rad, ili ulaz – učenje, menjanje – primena naučenog, izlaz – dobra plata... i tako dalje...).
Mi možemo sve to postići u Python-u učeći kako koristiti konstante, promenljive, i pored toga, naučiti i kako koristiti neke druge koncepte.
No, pre svega toga moramo početi – od početka:

5.5 Rezime Indeks 6.1 Kako pisati
Python programe

Primjedbe

Popularno ovog meseca

Gde pronaći novosti sa facebook stranica nakon velike promene koja ga je zadesila?

Dva načina da vratite svoj Windows 10 na fabričke vrednosti

Kako preuzeti video koji je neko postavio na facebook-u bez upotrebe dodatnih programa?

Više neće biti moguć besplatan prelazak na Windows 10

Prijateljski meč ŠK "Titel" - ŠK "Bukovac"

Tu je novi Qt creator 4.4.0!

Kako manipulisati Windows licencom pomoću slmgr komande?

Fake poet

Da li je poželjno biti anoniman na internetu (ili se predstavljati punim imenom i prezimenom)?

Organizacija foldera i fajlova u Linux fajl sistemu