Kome je namenjen ovaj tutorijal?

2.1 Kome je namenjen ovaj tutorijal? 

„Problemator“ služi kao vodič i tutorijal početnicima (ali i svima koji su željni da se upuste u avanturu zvanu programiranje) kako bi lakše prošli i preboleli najteži korak ka rešavanju bilo kog problema – početak. „Problemator“ se u te svrhe služi Python programskim jezikom, kao jednim od najbržih sredstava za postizanje našeg cilja. Iako je, uglavnom, ovaj tutorijal usmeren ka početnicima, može da bude koristan i za iskusnije programere (od kojih očekujem i neke kritike, zamerke, smernice i savete).

Da li je „Problemator“ za tebe? Pa... Ako je sve što znatš da radiš na kompjuteru da otvoriš, napraviš i sačuvaš tekstualnu datoteku, imaš dobru volju, imaš vremena (ne voliš da kukaš, već voliš da radiš, ne mrzi te da čitaš, možeš dugo da sediš za računarom.... U stvari, ti sam znaš da li je ovo dobro za tebe ili ne...), onda možeš i da naučiš programiranje i Python iz ovog tutorijala. Ukoliko imaš neko prethodno iskustvo iz programiranja u nekom drugom jeziku, onda možeš naučiti osnove rada u Python-u. 
Postoji ipak neki problem: Kada naučite Python, on će postati vaš omiljeni programski jezik, pa nećete želeti da učite niti jedan drugi! Uh.... A taj problem ćete morati rešiti sami sa sobom.

2 Predgovor Indeks 2.2 kako sam se ja
susreo sa Pythonom

Коментари

Popularno

Audacious - program za slušanje muzike

LibreOffice Calc - program za izradu tabela

Brasero - program za rezanje CD-ova

Bekstvo iz Titela

Minitube - program za praćenje YouTube sadržaja

Idemo

Kako blokirati neželjene oglase koje AdSense pokazuje na Vašoj web lokaciji

Bezimena

Pozadina Bekstva iz titela

Pažljivo sa MS Word dokumentima koje primate putem elektronske pošte