Kome je namenjen ovaj tutorijal?

2.1 Kome je namenjen ovaj tutorijal? 

„Problemator“ služi kao vodič i tutorijal početnicima (ali i svima koji su željni da se upuste u avanturu zvanu programiranje) kako bi lakše prošli i preboleli najteži korak ka rešavanju bilo kog problema – početak. „Problemator“ se u te svrhe služi Python programskim jezikom, kao jednim od najbržih sredstava za postizanje našeg cilja. Iako je, uglavnom, ovaj tutorijal usmeren ka početnicima, može da bude koristan i za iskusnije programere (od kojih očekujem i neke kritike, zamerke, smernice i savete).

Da li je „Problemator“ za tebe? Pa... Ako je sve što znatš da radiš na kompjuteru da otvoriš, napraviš i sačuvaš tekstualnu datoteku, imaš dobru volju, imaš vremena (ne voliš da kukaš, već voliš da radiš, ne mrzi te da čitaš, možeš dugo da sediš za računarom.... U stvari, ti sam znaš da li je ovo dobro za tebe ili ne...), onda možeš i da naučiš programiranje i Python iz ovog tutorijala. Ukoliko imaš neko prethodno iskustvo iz programiranja u nekom drugom jeziku, onda možeš naučiti osnove rada u Python-u. 
Postoji ipak neki problem: Kada naučite Python, on će postati vaš omiljeni programski jezik, pa nećete želeti da učite niti jedan drugi! Uh.... A taj problem ćete morati rešiti sami sa sobom.

2 Predgovor Indeks 2.2 kako sam se ja
susreo sa Pythonom

Primjedbe

Popularno ovog meseca

Gde pronaći novosti sa facebook stranica nakon velike promene koja ga je zadesila?

Dva načina da vratite svoj Windows 10 na fabričke vrednosti

Kako preuzeti video koji je neko postavio na facebook-u bez upotrebe dodatnih programa?

Više neće biti moguć besplatan prelazak na Windows 10

Prijateljski meč ŠK "Titel" - ŠK "Bukovac"

Tu je novi Qt creator 4.4.0!

Kako manipulisati Windows licencom pomoću slmgr komande?

Fake poet

Da li je poželjno biti anoniman na internetu (ili se predstavljati punim imenom i prezimenom)?

Organizacija foldera i fajlova u Linux fajl sistemu