Šifre za telekomove ADSL rutere - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Šifre za telekomove ADSL rutere

Šifre za telekomove ADSL rutere
Prilikom sklapanja ugovora sa kompanijom Telekom Srbija o pružanju internet usluga ste dobili i ruter na koji treba da prikačite Vaše uređaje. Ovaj ruter može da se podesi prema željama i potrebama. Da bi se pristupilo njegovim podešavanjima potrebno Vam je da znate korisničko ime i pristupnu šifru. Te podatke ste dobili od Telekoma i najverovatnije se nalaze u ugovoru.
Listajući gomilu papira pronalazite te podatke i prijavljujete se u web interfejs podešavanja rutera. Međutim, gomila opcija Vam nije na raspolaganju!
Razlog za ovo je taj što ste u papirima dobijenih od telekoma pronašli ove podatke:
[username: telekom
password: telekom]
Telekom Srbija za adsl rutere koristi ovaj nalog koji omogućava ograničen pristup uređaju. Ovo podrazumeva da Vam je na raspolaganju svega par opcija koje možete menjati (npr možete imati samo jednu wireless mrežu).
Dakle, ovaj nalog na ruteru je skoro pa beskoristan. Ono što nam je potrebno je nalog koji ima administratorske privilegije, tj nalog pomoću koga, ako se prijavimo na uređaj, možemo dopreti do mnogo više podešavanja.
Ne očajavajte, na Telekomovim ruterima postoji svega nekoliko kombinacija za prijavljivanje korisnika sa administratorskim privilegijama. Na određenom modelu uređaja je dostupan samo jedan od sledećih naloga, pa Vi morate proveriti koja od ovih kombinacija "radi" kod Vas.

Prva kombinacija

[username: admin
password: ztonpk]

Druga kombinacija

[username: admin
password: tzlkisonpk]

Treća kombinacija

[username: admin
password: admints]

Nakon pristupa nalogu koji je administrator

Kada ste se prijavili kao administrator na uređaju, trebalo bi da promenite ove podrazumevane vrednosti korisničkih podataka, kako bi sprečili pristup podešavanjima Vašeg rutera od strane neke maliciozne osobe. Kada izmenite ime i šifru administrativnog nalogu, te podatke ne smete da zaboravite!
Sada imate pristup sim podešavanjima koja Vam omogućavaju veću kontrolu uređaja koji su priključeni na Vašu kućnu mrežu.

Постави коментар

0 Коментари