Podešavanje interneta i rada u mreži - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Podešavanje interneta i rada u mreži

Podešavanje interneta i rada u mreži

Ako u kartici System Settings kliknemo na ikonicu Network, otvoriće nam se prozor sa informacijama o našim mrežnim karticama, kao i mogućnost podešavanja njihovog rada.
Napomena: Na slici su iz sigurnosnih razloga dodate škrabotine preko MAC adrese mrežnog adaptera!

Sa leve strane prozora je spisak adaptera (za Wired i Wireless, zavisno od vašeg hardvera) kao i spisak servisa (na slici Network proxy). Ispod spiska se nalaze oznake + i - , koje služe da bi se dodali ili uklonili neki mrežni servisi (VPN, Proxy, ili šta već koristite).
Podešavanje adaptera se vrši tako što ga selektujemo iz spiska sa leve strane, a zatim na desnoj strani kliknemo na dugme Configure...
Na ovom mestu možemo (ako je potrebno) konfigurisati sigurnosne protokole, i naša IPV podešavanja, DHCP itd. Takođe možemo i našoj konekciji dati neko ime, da bi smo je kasnije lakše pronašli, ako računar konektujemo na internet na različite načine.
Ako se vratimo na prethodnu sliku (podešavanje mrežnog rada) i izaberemo Network Proxy vidimo da je on po default-u isključen:
Ako želimo da ga uključimo iz nekog razloga (želimo imati koliko-toliku anonimnost na interneti, ili naš provajder koristi Proxy da bi zaštitio mrežu i sl.) kliknućemo na padajuću listu (na gornjoj slici None).
Sada možemo da biramo između opcija:
Ručno podešavanje
  • Manual - ako znamo podatke o Proxy serveru ručno ih ubacimo na ovom mestu.
  • Automatic - ako koristimo neki Proxy sa interneta - jednostavno ubacimo njegov URL i to je to.


Automatsko podešavanje




Постави коментар

0 Коментари