КНИЋАНИН: ВЕСЕЛО НА ЗАБАВИ НАКОН ГОДИШЊЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ИНВАЛИДА РАДА - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

КНИЋАНИН: ВЕСЕЛО НА ЗАБАВИ НАКОН ГОДИШЊЕ СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА ИНВАЛИДА РАДА

Текст и фото:
Стево Диклић

Годишња скупштина Месне организације инвалида рада Книћанин, за 2022. годину, одржана је у суботу 1. априла 2023. године. Да није првоаприлска шала могу да потврде бројни мештани и њихови гости из Перлеза и Фаркаждина, који су до последњег места испунили пространу салу Ловачког друштва Книћанин.

Главна тачка годишњег заседања била је: Извештај о раду Месне организације инвалида рада за 2022. годину.

Извештај је поднео Драган Петровић, председник удружења, ширем кругу читалаца познат као бивши фудбалски судија високог ранга.

На значају овог скупа својим присуством су допринели и познати гости, као што су Стеван Радишић, потпредседник Савеза инвалида рада Војводине и председник Општинске организације Зрењанин и Томислав Бокан, председник Народног покрета Динара- Дрина- Дунав, који је био присутан у улози донатора и пријатеља Удружења.

Господин Петровић у свом извештају је изразио задовољство постигнутим резултатима у протеклој години, као и разноликошћу активности које су успешно проведене.

Месна организација инвалида рада водила је рачуна о животном стандарду и потребама својих чланова, па је у току године спровела набавке основних намирница, али је водила и бригу о друштвеном животу и у то име организовала неколико једнодневних екскурзија посетивши нека места која осликавају природне лепоте Србије, али и неке центре наше духовности.

Захвалност за 130 Божићних пакета за децу, као и за 70 пакета члановима инвалида рада, указана је председнику Народног покрета Динара-Дрина- Дунав, а исти су омогућили и екскурзије у Голубац и манастир Тумане. 

Захвалност је упућена и господину Николи Арсићу, директору Комуналног предузећа из Сомбора, који је организовао посету Суботици и Палићи, а Симо Салапура, градоначелник Зрењанина, омогућио је обилазак манастира Месић и посету Грожђебалу у Вршцу.

Председник Петровић изразио је наду да ће чланови Удружења бити здрави и да ће се наставити успешна сарадња са досадашњим пријатељима, а нада се и новом кругу пријатеља и сарадника.

У свом кратком поздравном говору, Томислав Бокан је обећао наставак сарадње и најавио могућност организације неке екскурзије и дружења већ за неколико месеци, а Стеван Радишић истакао је добру реализацију планираних садржаја у претходној години и најавио сарадњу и успехе у наредном периоду. Такође је дао одговоре на нека постављена питања.

Након службеног дела дошла је на ред богата закуска и освежавајуће пиће, а локални музички бенд давао је такт забавном делу програма. Прорадила је врела јужњачка крв, па се никако није могло закључити да је то скуп инвалида рада. Дружење је потрајало дубоко у ноћ.

Текст и фото:
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари