PixelExperience - decembar donosi Android 12 - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

PixelExperience - decembar donosi Android 12

PixelExperience logo
Officijalni logo - pixelexperience.org

Iako se 2021g. bliži kraju, tim koji stoji iza možda jednog od trenutno najpopularnijih projekta u svetu custom ROM-ova - PixelExperience ne miruje.

Na svom oficijalnom blogu, korisnicima, developerima i donatorima koji stoje iza PixelExperience projekta, su poželeli sretne Božićne i novogodišnje praznike, ali ne i samo to.

PixelExperience 12 kao novogodišnji poklon

Za njih, sa 2021. godinom još nije gotovo. Do njenog kraja, oni najavljuju  stabilne verzije svog ROM-a koje pokreće operativni sistem Android 12 za sve uređaje koji su podržani!

Ovo i nije neko čudo, jer PixelExperience već neko vreme  testira Android 12 u beta fazi, a neki drugi custom ROM-ovi (mahom nezvanične verzije i custom build-ovi) guraju Android 12 još od kraja oktobra, sa više ili manje bagova.

Za početak, biće dostupan samo osnovni PixelExperiwnce (PE), dok će se njegova plus verzija (PE+) najverovatnije pojaviti u januaru 2022g.

U ovoj verziji omogućen je OTA (ažuriranje PixelExperience sistema pomoću opcija u korisničkom sistemu, bez potrebe ponovnog flash-ovanja ROM-a), a zbog sigurnosti obavezan je enforcing SELinux (ukoliko želite da na svoju ruku modifikujete ovaj ROM).

Šta možemo očekivati od novog PixelExperience ROM-a?

Projekat PixelExperiance već par godina svojim korisnicima uspešno donosi čisto android iskustvo pomoću Google Pixel interfejsa (uključujući ikone, zvukove, fontove i sl) i skupa aplikacija koje su zastupljene na Pixel telefonima. 

Sa pojavom sistema Android 12 i ovaj ROM će postati znatno živopisniji, a nadamo se i sa manje bagova. PixelExperi12ence 11 koji je patio od svih mana koje Androidu 11 (A11) ima na mnogim starijim uređajima. Tu su bila razna trzanja pri korišćenju i usporen rad telefona.

Prema test verzijama, Android 12 je dosta olakšan sistem, tako da će uređaji manje konzumirati RAM i CPU, a samim tim je i mnogo brži sistem. Međutim, postoje još gomila vizuelnih bagova koje bi trebalo u budućnosti i ispraviti.

Na kraju, možemo poželeti PixelExperience timu da još dugo kreira ovako kvalitetne ROM-ove, kako bi korisnici starijih mobilnih uređaja mogli da uživaju u blagodetima koje imaju samo korisnici Google Pixel telefona.

Постави коментар

0 Коментари