21H1 - nova verzija Windows 10 sistema je (uskoro) tu! - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

21H1 - nova verzija Windows 10 sistema je (uskoro) tu!

Tekstom na blogu Windows Experience, najavljeno je da 10. maja 2021g. počinje isporučivanje nove verzije operativnog sistema Windows 10. 

Kao i kod prethodne verzije (20H2), ova nadogradnja sistema neće biti isporučena u vidu ogromnog fajla sa celokupnim sistemom, već je u pitanju mali fajl koji je reda veličina standardnog ažuriranja neke od funkcija operativnog sistema.

Međutim, neće svi uređaji dobiti ovo ažuriranje. Inicijalno će nadogradnju svog sistema Microsoft isporučiti odabranim korisnicima koji imaju instaliran Windows 10 verziju 2004 ili noviju.

Da bi ste proverili da li ste među odabranima, idite u aplikaciju Settings (Podešavanja), deo Update & Security (Ažuriranje i bezbednost). Na kartici Windows Update (Ažuriranje Windowsa) kliknite na dugme Check for updates (Proveri da li postoje ažuriranja).

Ako je nova verzija sistema dostupna za Vaš uređaj, jednostavno kliknite na dugme Download and install (Preuzmi i instaliraj).

Budući da je reč o novoj nadogradnji, i da u njoj postoje određene greške (npr. nemogućnost upotrebe 5.1 zvučnika jer se pojavljuje iritirajuć visok zvuk), savet je da se sačeka neko vreme (najčešće mesec ili dva) dok se bagovi ne otklone, čime će ova nova verzija sistema postati pouzdana za svakodnevnu upotrebu.

Постави коментар

0 Коментари