Pogledajte sovjetsku verziju filma "Gospodar prstenova" (Хранители) - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Pogledajte sovjetsku verziju filma "Gospodar prstenova" (Хранители)

Televizijska adaptacija Tolkinovog Gospodara prstenova iz vremena Sovjetskog saveza je besplatno objavljena na YouTube-u. Ovaj igrani film se nije mogao pronaći ni na jednom analognom ili digitalnom mediju, pa su je mnogi rusi smatrali izgubljenom. 

Ova adaptacija tolkinovog dela nosi naziv Хранители (Čuvari).

Nedavno pojavljivanje ovog snimka je bio iznenadni razlog za oduševljenje ljubitelja epske fantastike i mnogih obožavatelja dela Dž. R. R. Tolkina širom sveta, Film je za dostupan na ruskom jeziku i trenutno je bez sinhronizacije ili titla na neki drugi jezik, ali ga je moguće odgledati uz pomoć YouTube automatski generisanog prevoda.

Film je podeljen na dva dela. Prvi deo možete odgledati na ovom snimku:

TV film Хранители je snimljen 1991. godine.  Zasnovan na Tolkienovom delu Družini prstena i jedina je filmska adaptacija trilogije Gospodar prstenova snimljena u Sovjetskom Savezu. Sem nje, 1985. je televizija Lenjingrad emitovala adaptaciju Hobita sa ulogama koje je tumačio baletski ansambl Marinskog teatra pod nazivom Fantastično putovanje gospodara Bilba Bagginsa, hobita.

Film Хранители je prvi i poslednji put emitovan na televiziji Lenjingrad 10 godina pre premijere prvog dela filmske trilogije Gospodar prstenova režisera Pitera Džeksona. Nakon toga je ostavljen i zaboravljen u arhivi Lenjingradske televizije.

Drugi deo filma možete odgledati na ovom snimku:

U svetu je malo ko znao za postojanje ovog ostvarenja, sve do pre dve nedelje, kada je 5TV (televizija iz Sankt Peterburga, nastala na temeljima Lenjingradske televizije) objavila film na svom YouTube kanalu.

Bonus video

U Sovjetskom savezu postojala je i animirana verzija Tolkinovog Hobita iz 1991. godine, čiji je naziv Blago ispod planine. Ovaj crtani film je zamišljen kao serijal, ali je ukinut. Ostalo je sačuvano samo šest minuta. Njih možete odgledati na snimku ispod:

Film Fantastično putovanje gospodara Bilba Bagginsa, hobita možete pogledati ovde:

Постави коментар

0 Коментари