ОПШТИНА ТИТЕЛ: ВЕЛИК ОДАЗИВ ГРАЂАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ ВИРУСА COVID 19 - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

ОПШТИНА ТИТЕЛ: ВЕЛИК ОДАЗИВ ГРАЂАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ПРОТИВ ВИРУСА COVID 19

Докторка Катарина Панић
Докторка Катарина Панић

Текст и фото:
Стево Диклић

Шајкаш, 25. јануара 2021.

У здравственој станици у Шајкашу, од 20. јануара ове године, почела је свакодневна вакцинација грађана против вируса Covid 19.

Леп дан па ни чекање испред ординације није тешко
Леп дан па ни чекање испред ординације није тешко

У понедељак, 25. јануара,у јутарњим часовима затекли смо поприличан број људи са и без заказаног термина за вакцинацију и лично се уверили да све тече без застоја и проблема. На располагању је тренутно само кинеска вакцина Синофарм.

Стрпљиво чекање на ред
Стрпљиво чекање на ред

Људи углавном не праве питања око избора вакцина, а доказ за то је и велики одазив већ од јутра, каже нам сусретљива докторка Катарина Панић са којом смо заказали кратак разговор у поподневним часовима када прође главна гужва.

Испунила је обећање и јавила се око 15,40 са информацијом да је у току дана вакцину примило 126 људи иако је заказан термин имало свега  59. Додала је да људи још долазе и да ће их примати све до 18 часова. Од почетка вакцинације до данас у општини Тител вакцинисано је више од 570 особа.

За Синофарм вакцину, докторка Катарина нам је још рекла да је једнодозна, тј. да сваки прималац има посебну флашицу са својом дозом и не дели је са другима, што је једна од предности, а друга предност је што је могу примити и људи у старијој доби од преко 60 година. Kод неких других вакцина та могућност не постоји.

На наше питање да ли ће бити довољних количина за ревакцинацију, одговорила је:

Обећано нам је са више инстанце да неће бити проблема, а према досадашњем искуству треба им веровати.

Са задовољством је додала да до сада није било случајева нежељених последица, чему треба да се радујемо.

Констатовали смо да смо запазили добру организацију и љубазност особља и упитали је колико је она по питању дисциплине задовољна са пацијентима. Њен одговор је био: 

Људи су углавном дисциплиновани и разумни, али још више нас радује да је одазив велик и да није било нежељених последица изазваних вакцином.

Текст и фото :
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари