НБ "Стојан Трумић" Тител- КЊИГЕ НАЈВЕРНИЈИМ ЧИТАОЦИМА - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

НБ "Стојан Трумић" Тител- КЊИГЕ НАЈВЕРНИЈИМ ЧИТАОЦИМА

Зграда НБ "Стојан Трумић" у Тителу
Зграда НБ "Стојан Трумић" у Тителу

Текст и фото:
Стево Диклић

Ових дана колектив НБ "Стојан Трумић" из Титела, сумирајући резултате постигнуте у 2020. години, одлучио је да највернијим читаоцима поклони вредне књиге.

Милица Мишковић са наградом Горан Поповић уручује награду Милици Мишковић, читаоцу са највише прочитаних књига у 2020-ој години
Милица Мишковић са наградом Горан Поповић уручује награду Милици Мишковић,
читаоцу са највише прочитаних књига у 2020-ој години

Међу бројним члановима библиотеке, по броју прочитаних књига, истакли су се Милица Мишковић, Милица Савић, Драгана Зец, Милан Кикаш, Милица Мркић, Дарја Петровић, Нада Хорват, Кајка Мајер и Зорица Радић.

Део колектива НБ "Стојан Трумић" Тител
Део колектива НБ "Стојан Трумић" Тител

Како међу марљивим постоје и они најмарљивији читаоци, ваља издвојити два имена, а то су Милица Мишковић са 146  и Милица Савић, професор физике у пензији, са 117 наслова.

Једноставним рачуном лако је израчинати да је  госпођи Мишковић за сваку прочитану књигу у просеку требало два ипо дана. 

Светлана Арамбашић, библиотекар
Светлана Арамбашић, библиотекар

Остали награђени прате их у стопу, што је , како је истакла библиотекарка Светлана Арамбашић, велики успех с обзиром да су се, унаточ изазовима савремене технологије, определили за књигу.

Сви награђени добили су Монографију Стојана Трумића, познатог сликара који је рођен у Тителу, чије име носи и Народна библиотека. За уручење награда библиотека није организовала никакво окупљање, него је сваки награђени добио свој примерак приликом првог следећег доласка у библиотеку.

"Овај мали гест представља захвалност нашим члановима за исказану верност и поверење"
каже Горан Поповић, директор библиотеке.

Радна атмосфера у библиотеци
Радна атмосфера у библиотеци

Он додаје да је јавна активност библиотеке која је захтевала већа окупљања, била сведена на минимум, а да је ипак библиотека и у таквим условима успешно обавила своју улогу.

Текст и фото:
Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари