Пређи на главни садржај

Tri malene ptičice

Petak je. Hladno decembarsko posle podne. Čekala je vikend. Sutrašnji dan. Testiranje. Rezultate. Promene. Nije teško znati. Teško je čekati trenutak.

U takvom trenutku se ne sme dopustiti strahu da obgrli neizvesnost i priču odvuče u mračan kutak.

A vreme sporo prolazi onda kada treba da proleti. Morala ga je na neki način ubrzati. Morala je odagnati crne misli - pauke kojima je dato previše vremena da pletu svoju mrežu slutnje

Pustila je muziku. Onu što oseti da joj je potrebna. Melodiju koja gužva loš trenutak i menja ga sa nekim lepim, izgubljenim sećanjem. Pa, ako već ne može da izađe napolje, makar neka svojim glasom komunicira sa prirodom....


Isuviše umoren svim saznanjima, sedeo sam na suprotnom kraju sobe. Čačkao sam telefon u nadi da ću pronaći nešto interesantno na društvenim mrežama.

Međutim, ta melodija koju nisam čuo par decenija, mi je ulazila sve više u uši. Bilo je jače od mene, pa sam, onako opušteno, počeo da improvizujem refren, u skladu sa ovom nesrećnom temom:

𝄞♪Grad je ovaj postao♪
𝆕COVID bolnica....𝅗𝅥

Nasmejala se, iako joj se u očima još uvek ocrtavala neizvesnosti....

Nastavila je da peva svojim glasom. Ja sam imao zebnju da će od proizvedenog zvuka pući staklo na prozoru, ili da, ne daj bože ako čuje neki srčani bolesnik, pukne nešto drugo.

Takvi trenuci u kojima pozizivne misli postanu jake, mi nisu smanjivali stres. Nisam umeo da se borim. I dalje sam sedeo i čačkao telefon. Urođena ironija nije uspevala da me izvuče iz tamnog kutka u koji me je uvlačila strepnja.

Iz tog stanja me je prenelo tiho, a zatim i malo snažnije kuckanje po prozorskom oknu iza mene. Dok sam se trgnuo i okrenuo, ona se nasmejala.

U sledećem trenutku sam se smejao i ja.

Kao u crtanom filmu "Snežana", na prozor su nam doletela tri ptičice. Privučene pesmom, sletele su i pogledale unutra.

Pogledale su se između sebe, poslušale su muziku a zatim su i prenele poruku.

Ne brini se oko sitnica,
Sve će biti u redu....

Коментари

Obavezno pročitajte i:

Top nedelje:

Kako otvoriti novi Google i gmail nalog?

Google je kompanija koja je od kreiranja najbolje internet pretrage do spleta raznih umreženih servisa prešla dug put. Otvaranje ličnih imejl (email) adresa i dodela prostora za skladištenje poruka (email sanduče) je ova kompanija pružila svojim korisnicima davne 2004. godine. [message] Za početnike: Šta je Email? Uopšteno, email je elektronska pošta pomoću koje možete komunicirati putem tekstualnih poruka sa drugim korisnicima interneta, deliti sa njima različite sadržaje (slike, dokumenta, fajlove, internet adrese...). Na današnjem internetu, (sem u poslovnom segmentu društva) email adresa je izgubila svoju prvobitnu namenu i služi za kreiranje naloga na različitim sajtovima. (Facebook, Twitter, Instagram…) Google u ovom trenutku pokriva širok spektar proizvoda od kojih je elektronska pošta samo jedna usluga. Kada se kreira Google nalog za elektronsku poštu (popularni gmail nalog), automatski će biti kreiran i Google nalog koji možete koristiti za prijavu na ostale s

Proverite preko interneta do kada Vam je overena zdravstvena knjižica

Od kada je uvedena "plastična" zdravstvena knjižica, gomila građana koji nisu u radnom odnosu često zagubi dokument na kojem im piše datum do kog im je zdravstvena knjižica overena. Neki put, čak i zaposleni se nađu u situaciji da pođe na lekarski pregled, a da mu u domu zdravlja kažu da knjižica nije overena (npr. zbog praznika se nije uradila automatska overa ili poslodavac nije izvršio svoje obaveze). 

Pretražite elektronski katastar nepokretnosti Republike Srbije

Šta je katastar i zašto je on bitan? Katastar (ili katastar nepokretnosti) je osnovna evidencija podataka o nepokretnostima i nosiocima prava nad njima na određenoj administrativnoj površini. Katastar u sebi sadrži podatke o zemljištu (npr. oblik, površina, način korišćenja...), zgradama i drugim građevinskim objektima, kao i informacije o subjektima koji su nosioci prava na tim napokretnosrima.

Мошорин: Црквена општина мошоринска расписала књижевни конкурс поводом 80 година Рације

Крст и споменик на месту где су о Божићу 1942. године побијени Мошоринци Текст и фото: Стево Диклић Тек што је завршена ликовна колонија посвећена жртвама Рације, осамдесетогодишњици злочиначке акције мађарске окупационе војске и дела локалног мађарског становништва, Црквена општина мошоринска већ је расписала књижевни конкурс под називом. " Живи смо- Погром (Рација) 1942 ".

Kako manipulisati Windows licencom pomoću slmgr komande?

Kako manipulisati Windows licencom pomoću slmgr komande? Microsoft-ov operativni sistem je bogat grafičkim opcijama kojima je moguće brzo i efikasno manipulisati aktivacijom samog operativnog sistema. Ali, ukoliko ste napredan korisnik, verovatno želite da imate neku moćniju alatku - a upravo to je slmgr.vbs! Ova alatka se pokreće iz komandne linije. Nju ne treba preuzimati sa neke lokacije na internetu jer je već uključena u sam Windows. Sama komanda ima mnogo moćnije opcije nego alat koji se nalazi u Settings aplikaciji pod delom Update & Security u odeljku Activation. Da bi smo koristili ovu komandu, prvo što treba da uradimo je da otvorimo terminal komandne linije kao administrator. To radimo tako što ćemo otvoriti start meni i potražiti termin "command prompt" i kada nam ponudi dve opcije, izabrati onu "run as admin". Ako koristite Windows 10 do ovoga možete doći desnim klikom na start i biranjem opcije "Command Prompt (Admin)", kao na s