Пређи на главни садржај

ТАЛЕНАТ У СЛУЖБИ ХУМАНОСТИ

Текст и фото: Стево Диклић

У суботу и недељу, 17. и 18. октобра, у просторијама АКУД-а "Јован Поповић" Тител, одржана је ликовна колонија "Под брегом", на којој се окупило 11 сликара.


Ради  предстрожности, а делом и због обавеза појединих учесника, колонија је распоређена у два дана. 

Ово је уједно било и "ватрено крштење" просторија које је АКУД добио на коришћење, а које су некад припадале ватрогасном дому.

Иако су још у фази адаптације, просторије су због недостатка лепог времена, послужиле својој сврси.

Колонију је, испред АКУД-овог Клуба песника и сликара, организовала Снежана Милошевска

Она је истакла да је важно напоменути да колонија има и хуманитарни карактер. 

Једну слику Друштво већ традиционално поклања "Дечијем селу" из Сремске Каменице, а две слике су ове године намењене за продају како би се помогло у прикупљању новца за Лану и Тијану, девојчице којима је неопходно лечење у иностранству.

Сваки од учесника дао је писмену изјаву да пристаје да се његов рад поклони или прода за помоћ онима којима је најпотребнија.

Тако би таленат и труд уметника и организатора био у служби хуманости.

Организатор је изразио задовољство квалитетом радова, а такође и одзивом сликара које ни корона не може уплашити у промовисању хуманости и лепоте стварања.

У суботњем делу ликовне колоније учествовали су: Смиљана Чурић, Невена Тасић, Иванка ЈерковМилица Поповић, Александар Мирков и Стево Диклић.


Учесници у недељу су: Мића Крунић из Мошорина, Лепосава Беба Сегединац из Ковиља, Снежана Милошевска -организатор и учесник на колонији, те први пут две учеснице из Новог Сада из Удружења ликовних ствралаца, Мирјана Панчић и Ангелина Ленка Дињашки.

Текст и фото: Стево Диклић

Коментари

Obavezno pročitajte i:

Top nedelje:

Pretražite elektronski katastar nepokretnosti Republike Srbije

Šta je katastar i zašto je on bitan? Katastar (ili katastar nepokretnosti) je osnovna evidencija podataka o nepokretnostima i nosiocima prava nad njima na određenoj administrativnoj površini. Katastar u sebi sadrži podatke o zemljištu (npr. oblik, površina, način korišćenja...), zgradama i drugim građevinskim objektima, kao i informacije o subjektima koji su nosioci prava na tim napokretnosrima.

Proverite preko interneta do kada Vam je overena zdravstvena knjižica

Od kada je uvedena "plastična" zdravstvena knjižica, gomila građana koji nisu u radnom odnosu često zagubi dokument na kojem im piše datum do kog im je zdravstvena knjižica overena. Neki put, čak i zaposleni se nađu u situaciji da pođe na lekarski pregled, a da mu u domu zdravlja kažu da knjižica nije overena (npr. zbog praznika se nije uradila automatska overa ili poslodavac nije izvršio svoje obaveze). 

Kako otvoriti novi Google i gmail nalog?

Google je kompanija koja je od kreiranja najbolje internet pretrage do spleta raznih umreženih servisa prešla dug put. Otvaranje ličnih imejl (email) adresa i dodela prostora za skladištenje poruka (email sanduče) je ova kompanija pružila svojim korisnicima davne 2004. godine. [message] Za početnike: Šta je Email? Uopšteno, email je elektronska pošta pomoću koje možete komunicirati putem tekstualnih poruka sa drugim korisnicima interneta, deliti sa njima različite sadržaje (slike, dokumenta, fajlove, internet adrese...). Na današnjem internetu, (sem u poslovnom segmentu društva) email adresa je izgubila svoju prvobitnu namenu i služi za kreiranje naloga na različitim sajtovima. (Facebook, Twitter, Instagram…) Google u ovom trenutku pokriva širok spektar proizvoda od kojih je elektronska pošta samo jedna usluga. Kada se kreira Google nalog za elektronsku poštu (popularni gmail nalog), automatski će biti kreiran i Google nalog koji možete koristiti za prijavu na ostale s

Tehnologija napreduje: Pogledajte ples super realističnih robota iz Kine!

Poneki put se i na Viberu može pronaći nešto pametno i zadivljujuće. Nisam mogao da sakrijem svoje uzbuđenje u trenutku kada sam nedavno dobio sledeću poruku, koja je imala čist informativno-obrazov(a)ni karakter: PRVO POGLEDAJTE VIDEO! Ovaj klasični ples nastao je u Kini, a odvijao se u šangajskom Disneylandu. To nisu plesači, već roboti proizvedeni u Kini. Robot je savršeniji od Japanskih i ima bolje dorađene izraze lica. Oboje plesača su roboti. Izgledaju tako stvarno! Predstava traje samo oko 5 minuta, red za karte je 4 sata, a cijena je 63€(499 juana). Dodatak ovoj poruci je mali "začin": Kinezi su toliko savršeno napravili ove robote da su im čak dali i imena. Perfektno, nema se šta dodati. Ali.... Da li je to tako?

Sneeit Spot - novi način upotrebe Blogger-a

Dodatak za Chrome bruzer Sneeit Spot i nije neka novost za sve one koji su koristili usluge internet prodavnice sneeit.com , koja je poznata po izradi i distribuciji kvalitetnih Blogger/Blogspot i WordPress tema. Za razliku od drugih sličnih web prodavnica, Sneeit se trudi da njihovi šabloni budu ažurirani i da podjednako dobro rade sa svakom novom promenom koju ove platforme nameću iz dana u dan. Tema ovog teksta nisu njihovi šabloni, već alatka koju su razvili za potrebe kupaca svojih proizvoda, ali koju može iskoristiti i svaki drugi korisnik Blogger/Blogspot platforme, kako bi sebi, na neki način, olakšao rad.