Kraj starog Blogger-a - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Kraj starog Blogger-a

Kao što je bilo i najavljeno, od danas više nije moguće koristiti staru verziju Blogger-a.

Ova korisna stavka koja se nalazila u kontrolnoj tabli pri dnu menija sa opcijama više ne postoji.

Ostaje pitanje da li je ovo dobar potez za ovu platformu?

Većina korisnika će se složiti da nije. Novi interfejs je doneo sa sobom mnoge dobre stvari, ali je zato i znatno otežao način rada, koji se naročito odnosi na ispravljanje i ažuriranje starih tekstova i komentara.

Tako, na primer, u starom interfejsu ste mogli da koristite paginaciju i vizuelno odredite koji tekst ili komentar želite da menjate. Sada imate samo dve mogućnosti: koristitit pretragu (što je moguće ako već znate šta želite da menjate, tj koje reči tražite ili kog datuma je objavljen tekst) ili da skrolujete kroz beskonačan niz postova dok ne pronađete ono što tražite.

Pa ipak.... Nije sve tako crno. Bloggerov tim je u proteklom periodu ispravio gomilu bugova na ovoj platformi. Sada je moguće normalno koristiti oznake ili podešavati datum i vreme objavljivanja posta.

Delimično je i ispravljen bug vezan za umetanje slika sa opisom, koji sam im nedavno prijavio (kada se umeće slika sa opisom na početak ili kraj paragrafa više ne postoji bug, ali ne i ukoliko se umetne usred pasusa).

Mnogim korisnicima ova promena ne odgovara i njihovo negodovanje na zvaničnom forumu je prilično glasno. Čini se kao da za njih više nema nade.

Постави коментар

0 Коментари