Na teritoriji opštine Titel su propisane nove mere u cilju suzbijanja epidemije COVID-19 - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Na teritoriji opštine Titel su propisane nove mere u cilju suzbijanja epidemije COVID-19

Titel: U cilju suzbijanja i obuzdavanja epidemije zarazne bolesti COVID-19, danas je održana telefonska sednica opštinskog štaba za vanredne situacije, na kojoj je donet zaključak sa sledećim merama:
  1. Nalaže se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m na teritoriji Opštine Titel.
  2. Za sprovođenje tačke 1. ove Naredbe zadužuju se vlasnici / korisnici zatvorenih prostora.
  3. Zabranjuje se okupljanje u zatvorenom prostoru više od 50 lica, uz obavezu obezbeđivanja fizičke distance od minimum 1,5 m, uz odgovarajuće mere lične zaštite.
  4. Za sprovođenje tačke 3. ove naredbe zadužuju se vlasnici / korisnici zatvorenih prostora.
  5. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata (kafića, kafe barova, kladionica i restorana) na vremenski period od 6.00 časova do 23.00 časa.
    Rad ugostiteljskih objekata prilagoditi tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od 2 osobe uz obavezni razmak od 1,5 m između stolova.
    Preporučuje se privrednim subjetima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da težište delatnosti preusmere na otvoreni prostor, odnosno baštu, uz primenu odgovarajućih mera zaštite.
  6. Za sprovođenje tačke 5. ove naredbe zadužuju se privredni subjekti koji obavljaju ugostiteljsku delatnost.
  7. Nalaže se korišćenje zaštitnih maski, kao i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 m prilikom korišćenja parkova, dečjih i rekreacionih igrališta, fitnes mobilijara, odnosno teretana na otvorenom, izuzev ukoliko su u pitanju lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu.
  8. Nalaže se saobraćajnim preduzećima da ne dozvole ulaz u vozila javnog prevoza osobama koje ne koriste zaštitne maske.
  9. Nalaže se pojačan rad Komunalnog preduzeća naročito u pogledu pranja i dezinfekcije javnih površina u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana opštine Titel.
  10. Nalaže se merenje telesne temperature prilikom ulaska u objekte javne namene, kao i postavljanje sredstava za dezinfekciju ruku i dezobarijera ispred ulaza u objekte javne namene.
  11. Nalaže se sprovođenje mera zaštite u kozmetičkim, frizerskim salonima i salonima lepote, uz zakazivanje termina i obavezno nošenje maski i rukavica.
  12. Nalaže se vršenje dezinfekcije svih javnih objekata, kao i minimum jednom dnevno dezinfekcija zajedničkih prostorija u stambenim zgradama.
  13. Nalaže se Opštinskoj upravi da inspekcijske poslove organizuje tako da svi delovi inspekcijskih službi vrše nadzor nad primenom mera iz ove naredbe.

Постави коментар

0 Коментари