Najnovije

[getBreaking results="5" label="recent"]

АКТИВНОСТИ ЦРВЕНОГ КРСТА ТИТЕЛ У НОВОНАСТАЛОЈ СИТУАЦИЈИ

Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител, даје упутства младим волонтерима
Марија Олах Калмар, секретар Црвеног крста Тител,
даје упутства младим волонтерима
Текст и фото: Стево Диклић
Црвени крст Тител укључио се у активности које су у складу са мерама које је прописао државни врх Републике Србије поводом ванредног стања изазваног пандемијом корона вируса- Ковид 19.

Из разговора са Маријом Олах-Калмар, секретаром Црвеног крста Тител, сазнали смо да је у току формирање волонтерских тимова за помоћ старијим особама које су одлуком Владе у обавези да остану у својим кућама све док  то ситуација буде захтевала.
Већ први обучени појединци и тимови волонтера кренули су у своју племениту мисију, а укључују се и млади којима ће ово бити ватрено крштење.
На наше питање ко све може да буде волонтер, Марија Олах Калмар каже: 
Волонтер може да буде свако ко то одлучи својом вољом и ко је здрав. Волонтери ће бити ангажовани не само на пословима помоћи старијима, него и на другим пословима који не угрожавају њихово здравље, морал и образовање, као и на пословима који нису законом забрањени и који их не доводе у ризичне ситуације. Малолетним особама за обављање волонтерских послова треба писмена сагласност родитеља
Радни налог за ангажовње мобилног волонтерског тимаза подршку
Радни налог за ангажовње
мобилног волонтерског
тима за подршку
Она је такође истакла успешну сарадњу са свим председницима Месних заједница у општини Тител.
Овим путем је замолила све добровољне даваоце крви, као и све оне који то желе да постану, да помогну људима и у том сегменту.  
У уторак, 17. марта проведена је акција добровољног давања крви у Гардиновцима, на коју се одазвало седам давалаца, што је тек незнатно испод уобичајеног броја. Треба имати у виду да је број становника у Гардиновцима, као и у великом броју села, у опадању и да је неповољна старосна структура.  Нема сумње да су на такав одазив једним делом утицали пољопривредни радови, а можда и страх од корона вируса. 
Овом приликом издвајамо господина Јову Плавшића који је први пут дао крв у Гардиновцима. Он је крв давао и раније, а ово му је била прва акција у Гардиновцима чији становник је тек однедавно.
Да будемо сигурни шта нам је чинити
Да будемо сигурни шта нам је чинити
Следећа акција добровољног давања крви планирана је за 24. април у Шајкашу и Мошорину.
Текст и фото: Стево Диклић

0/Ostavi komentar/Komentara

Pokažite nam šta mislite o ovome!

Novije Starije