КАКО ПОБЕДИТИ СТРЕС - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

КАКО ПОБЕДИТИ СТРЕС

Радмила Тмушић Степанов, уредник и преводилац
Радмила Тмушић Степанов,
уредник и преводилац
Текст и фото: Стево Диклић
Народна библиотека "Стојан Трумић" Тител, 27. фебруара 2020. године
Како победити стрес, или како да пронађемо адекватан "кључ" у тој борби, тема је књиге др Хасаја М. Алијева "Кључ заштите од стреса". Књигу је представила Радмила Тмушић Степанов, преводилац и уредник овог издања.
Део публике на представљању књиге
Део публике на представљању књиге
У четвртој од десет глава ове књиге, аутор каже: 
"Кључ за себе" шта је то?
Променивши околности, могуће је изменити своје стање. Изменивши стање могуће је променити околности како би мозак радио са свих 100%.
Ако је човеков мозак најсавршенија, универзална и најбржа "машина" са невероватним могућностима, зашто се онда појављује стрес? Зашто ми, како се то обично каже , користимо 5-10 % свога мозга?
Често се тврди да је већи део могућности одређен за случај екстремних ситуација... Стрес се јавља зато што се блокира део можданих могућности... У случајевима када животна ситуација или неки чак стваралачки проблем наилази на блок, може доћи до неконтролисаног  раста нервно - физичке напетости- до стреса... 
Др Алијев тврди да бисмо постигли да мозак ради са свих 100% могућности, требамо моћи контролисати ниво своје нервно - психичке напетости и овладати друштвено - физичком равнотежом и стањем слободне свести. Тај кључ је индивидуалан и свако треба да пронађе свој начин постизања тога  стања.
Поглед на део публике
Поглед на део публике
У току представљања ове занимљиве и вредне књиге, Радмила Тмушић Степанов, приказала је више видео прилога међу којима је могуће пронаћи свој кључ заштите од стреса. Овом презентацијом, госпођа Тмушић Степанов заронила је у суштину порука др-а Алијева, тек толико да слушаоце заинтригира да књигу прочитају и покушају у њој да пронађу решење за себе. 
Горан Поповић , директор библиотеке и Радмила Тмушић Степанов, преводилац и уредник књиге
Горан Поповић , директор библиотеке
и Радмила Тмушић Степанов,
преводилац и уредник књиге
У предговору књиге пише: 
Драги читаоче!
У овој књизи ћеш наћи Кључ за себе, Кључ којим ћеш моћи откључати ризницу многих својих и теби самом непознатих могућности. Расковаћеш окоштале стереотипе и старе страхове. Помоћу Кључа ћеш можда насликати ремек дело, можда написати роман или песму, или једноставно, научити да  лакше подносиш тешкоће и нађеш хармонију у себи. Са лакоћом ћеш корачати кроз проблеме-као што лако по небу плове облаци.
Преводилац и уредник, Радојка Тмушић Степанов
Књига је својеврсна изложба слика које је др Алијев лично урадио. Он у књизи каже да је као ђак и студент био неталентован за сликарство, али се примењујући своје методе и овладавајући друштвено-физичком равнотежом и стањем слободне свести, одједном открио као уметник, који је створио сопствени стил.
Пажљиво праћење излагања о књизи
Пажљиво праћење излагања о књизи

Кратки извод из обимног стваралачког рада  др Алијева

Др Хасај М. Алијев, заслужни је лекар Реублике Дагестан, научни сарадник Центра авијационо-космичке медицине Русије, Генерални директор московског "Центра заштите од стреса", члан Експертског Савета за координацију психолошких служби града Москве, члан Савеза професионалних уметника. Награђиван је државним наградама и захвалницама за психолошку припрему војног персонала за подизање подморнице "Курск", за рехабилитацију пострадалих у терористичким нападима Кизљару, Каспијску, Москви и Беслану... Део је стручног тима једриличарске репрезентације Русије с којом је био на Олимпијади у Пекингу. По Методу Кључ припремао је чланове међународног космичког програма "Марс 500"...
Увек пажљив и услужан Горан Поповић, директор библиотеке
Увек пажљив и услужан Горан Поповић,
директор библиотеке
Књига о којој смо говорили издата је уз помоћ Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.
Текст и фото: Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари