Још један успешан наступ АКУД-а "Ђерам" из Лока - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Још један успешан наступ АКУД-а "Ђерам" из Лока

Текст: Стево Диклић
Још један успешан наступ АКУД-а "Ђерам" из Лока
У суботу, 2. новембра, чланови АКУД-а "Ђерам" из Лока учествовали су на Првом фестивалу фолклора "Коло води Васа", који је одржан у фискултурној сали ОШ "Иво Андрић" у Будисави.
Домаћин и организатор овог фестивала био је АКУД "Васино коло" из Ковиља, а на фестивал се одазвало десет АКУД-а из Србије и један из Хрватске. Укупно је у програму учествовало стотињак играча из лока, Ковиља, Београда, Каћа, Суботице, Пирота, Лесковца...а сви су били поздрављени дугим аплаузом публике која је испунила салу до последњег места.
Чланови АКУД-а из Лока наступили су са две играчке и једном певачком групом.
Млађа играчка
Млађа играчка група успешно је извела Чочек и Чачак, старија група извела је сплет игара из Бачке, док су чланови певачке групе отпевали сплет песама из Војводине.
 Певачка група АКУД-а "Ђерам" Лок
Певачка група АКУД-а "Ђерам" Лок
Овим наступом АКУД "Ђерам" је успешно привео крају пословну годину у току које су имали 17 наступа, међу којима посебно истичу наступ на "Змајевим дечјим играма" и "Опленачкој берби", а поносни су и на то што ће њихово име бити забележено међу учесницима Првог фестивала "Коло води Васа", за којег се надају да ће заживети и наставити трајање још дуго година.

Текст: Стево Диклић

Постави коментар

0 Коментари