Zastoj u internet pristupu - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Zastoj u internet pristupu

Zastoj u internet pristupu
Poštovani čitaoci, možda ste primetili da u poslednje vreme nema toliko mnogo tekstova koliko sam svojevremeno mogao "štancovati". Razlog za to je taj što već neko (duže) vreme muku mučim sa pristupom internetu.
U malim mestima kao što je ono u kojem živim, čovek ispred sebe nema mnogo izbora i prinuđen je da uzme samo ono što mu (skromni) život pruža, jer je juče bio cvet a danas uvela ruža. 🎵𝇦𝅘𝅥𝅰𝇣♩𝅝♩ (nego, da se manemo mi muzike).
Elem, posle dužeg traganja, ovog meseca (tačnije 2. aprila) sklopih ugovor sa izvesnim provajderom. Da stvari nisu tako lagane, pokazao je početak realizacije ovog ugovora. Izabrani provajder koristi infrastrukturu treće strane koja je zadužena za izvođenje jednog dela posla. Njima je taj zadatak bio dodeljen trećeg aprila. Oni su ga obavili posle malko više od dve nedelje - juče (18. aprila)! 
Obradovao sam se kada su sve potrebne lampice zasijale na ruteru, ali ne lezi vraže! Ne mogu se konektovati na internet dok ta treća strana pismeno ne obavesti mog provajdera da je završila svoj posao. Oh, birokratija pokazuje svoje lice otvoreno za sve predloge i sugestije (ukoliko su otkucani, odštampani u tri primerka, zavedeni i overeni kod notara, matičara i u katastru koji trenutno štrajkuje).
U međuvremenu, nije da nisam imao pristup internetu. Imam sreće da moj mobilni operater daje nešto malo gigabajta internet podataka. Nesumnjivo je da operateri poštuju onaj davno utvrđeni stub svih slobodnih komunikacija: politiku neutralnosti interneta. Drugim rečima: imao sam pristup samo društvenim mrežama 😡.
Neko bi rekao: dobro, i to je nešto!
Bogme, ne da je to nešto, nego je u ovim trenutcima gore čak i od gledanja televizije! Stanje u društvu koje se ogleda na tim mrežama je krajnje zabrinjavajuće i prilično frustrirajuće. Osećaj psihičke iritacije ovih dana je bio prilično velik, toliko da sam pomislio da više ne napišem niti jednu jedinu reč!
Elem, društveni sukob je otpočeo sa političkim trzavicama između pozicije i opozicije. Oni su prvo jedne druge prozvali fašistima, a zatim su počeli i da se premeravaju. E onda nastade, sada već standardni kafanski sukob oko toga čiji je veći. Ovde ću se zaustaviti. Slabo idem po kafanama, a još slabije podnosim prepirke i takmičenja tog tipa.
Paralelno sa ovim sukobom je potekao i sukob antivakcinaša i druge grupacije koja se može nazvati pro-vakcinaši. 
Pre par dana se desio i pravi mali verski sukob. Požar u katedrali Notr Dam (Bogorodicina crkva) u Parizu je na Balkanu probudio mračne senke građanskih ratova devedesetih. Krenulo je naivno sa sukobom između onih koji su izjavili žaljenje zbog materijalne štete koju je požar izazvao i onih koje je "Baš briga za Notr Dam" koji su mahali argumentom da niko nije žalio kada su ovde gorele crkve i manastiri. Zatim se diskusija zagrejala uz gomilu psovki, eskalirajući u prilično velike verbalnbe nacionalne trzavice na društvenim mrežama. Zanimljiva stvar je da su se ovi sukobi najviše dešavali na stranicama koje su negovale neke exYU kulturne vrednosti. Ljudi koji su do juče jedno drugom lajkovali statuse, danas su se vređali na najgori mogući način.
Eto kako je malo potrebno da "E to je nekad bila muzika (film, predstava,...)! To je bila država u kojoj smo se voleli! Proklet da je onaj ko nas rastavi!" bude zamenjeno sa "Marš, j**** ti m*** (ubacite po želji ime bilo kog balkanskog naroda)!"
Međutim, svi ovi sukobi su prilično minornog značaja jer ih je zasenio jedan mnogo opasniji koji se pojavio na globalnom nivou. Uzrok za ovaj sukob je američka serija Game of Thrones (popularno GOT). U ovom krvavom i prilično nehumanom sukobu imamo ljubitelje ove serije sa jedne strane i one koji nisu odgledali niti jednu epizodu sa druge. Predmet sukoba je odgovor na epsko i nadasve sveto pitanje: Ko je pametniji?
I tako...
Prođe par nedelja u kojima nisam napisao par tekstova i već je cela planeta počela da se raspada po svim šavovima.
P.S.
Obično negde sredinom godine "zaključavam" najčitanije prošlogodišnje tekstove. Ova godina nije počela sjajno za ovaj blog, te se pojavio manjak tekstova čime je indukovana slabija posećenost,. To me je prinudilo da prošlogodišnji top 10 "zaključam" u ovom trenutku.
Ovo znači da će delovi najčitanijih tekstova biti vidljivi samo preko linkova koji su podeljeni na nekoj od ponuđenih društvenih mreža.
Izvinjavam se posetiocima na toj maloj neprijatnosti, uz nadu da će razumeti potrebu da ovaj blog bude malo više posećen nego što je to trenutno slučaj.

Постави коментар

0 Коментари