Пређи на главни садржај

Otvoren novi objekat Crvenog krsta Titel

Otvoren novi objekat Crvenog krsta Titel
Crveni krst Titel je organizacija koja se na lokalnom nivou ističe velikim zalaganjem i humanitarnim radom. Takvi rezultati su postizani u otežavajućim uslovima - naime, CK Titel nije imao adekvatan prostor u kojem bi obavljao svoje delatnosti. To je problem koji je obuhvatao lokaciju, sam objekat, opremu, kapacitet i sredstva potrebna da se prostor privede svojoj svrsi. Svesni kompleksnosti ovog problema u kojem se Crveni krst Titel nalazi, u njegovo rešavanje su se uključili Crveni krst Vojvodine, lokalna samouprava i Crveni krst Gornje Austrije.
Rezultat ove saradnje je novi objekat Crvenog krsta Titel koji se nalazi na lokaciji nedaleko od samog centra mesta koji je izgrađen i opremljen sredstvima iz donacije Crvenog krsta Gornja Austrija. Objakat, sem kancelarije, poseduje i dodatnu prostoriju za aktivnosti Crvenog krsta Titel (obuke volontera, predavanja i sl) kao i magacinski prostor prilagođen za lak prilaz prilikom istovara ili utovara robe.
8. novembra 2018 godine je priređena svečanost otvaranja novog objekta na kome su prisustvovali zvaničnici Pokrajinske vlade, lokalne samouprave, Crvenog krsta Vojvodine, Crvenog krsta Gornja Austrija i, kao domaćini, Crvenog krsta Titel.
Po tradicionalnom običaju, volonteri Crvenog krsta Titel su goste ponudili pogačom i održali govor dobrodošlice.
Volonteri Crvenog krsta Titel sa pogačom
Nakon toga je prigodan govor održao Dejan Ukropina, predsednik Crvenog krsta Vojvodine.
Dejan Ukropina, predsednik Crvenog krsta Vojvodine
Odmah potom, prisutnima se obratio i dr Walter Aichinger, predsednik Crvenog krsta Gornje Austrije.
dr Walter Aichinger, predsednik Crvenog krsta Gornje Austrije.
U ime Vlade Vojvodine se prisutnima obratio Predrag Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku.
Predrag Radović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku.
Nakon toga, prisutnima se obratio Dragan Božić, predsednik opštine Titel.
Dragan Božić, predsednik opštine Titel.
Svečanim presecanjem vrpce dr Walter Aichinger i Dejan Ukropina su otvorili budući centar aktivnosti Crvenog krsta Titel.
Svečanim presecanjem vrpce dr Walter Aichinger i Dejan Ukropina su otvorili budući centar aktivnosti Crvenog krsta Titel.
U novim prostorijama je Goran Popović, predsednik Crvenog krsta Titel, u znak zahvalnosti dodelio zahvalnicu dr Walter Aichingeru.
 Goran Popović, predsednik Crvenog krsta Titel, u znak zahvalnosti dodelio zahvalnicu dr Walter Aichingeru.

Коментари

Obavezno pročitajte i:

Top nedelje:

Kako otvoriti novi Google i gmail nalog?

Google je kompanija koja je od kreiranja najbolje internet pretrage do spleta raznih umreženih servisa prešla dug put. Otvaranje ličnih imejl (email) adresa i dodela prostora za skladištenje poruka (email sanduče) je ova kompanija pružila svojim korisnicima davne 2004. godine. [message] Za početnike: Šta je Email? Uopšteno, email je elektronska pošta pomoću koje možete komunicirati putem tekstualnih poruka sa drugim korisnicima interneta, deliti sa njima različite sadržaje (slike, dokumenta, fajlove, internet adrese...). Na današnjem internetu, (sem u poslovnom segmentu društva) email adresa je izgubila svoju prvobitnu namenu i služi za kreiranje naloga na različitim sajtovima. (Facebook, Twitter, Instagram…) Google u ovom trenutku pokriva širok spektar proizvoda od kojih je elektronska pošta samo jedna usluga. Kada se kreira Google nalog za elektronsku poštu (popularni gmail nalog), automatski će biti kreiran i Google nalog koji možete koristiti za prijavu na ostale s

Pretražite elektronski katastar nepokretnosti Republike Srbije

Šta je katastar i zašto je on bitan? Katastar (ili katastar nepokretnosti) je osnovna evidencija podataka o nepokretnostima i nosiocima prava nad njima na određenoj administrativnoj površini. Katastar u sebi sadrži podatke o zemljištu (npr. oblik, površina, način korišćenja...), zgradama i drugim građevinskim objektima, kao i informacije o subjektima koji su nosioci prava na tim napokretnosrima.

Proverite preko interneta do kada Vam je overena zdravstvena knjižica

Od kada je uvedena "plastična" zdravstvena knjižica, gomila građana koji nisu u radnom odnosu često zagubi dokument na kojem im piše datum do kog im je zdravstvena knjižica overena. Neki put, čak i zaposleni se nađu u situaciji da pođe na lekarski pregled, a da mu u domu zdravlja kažu da knjižica nije overena (npr. zbog praznika se nije uradila automatska overa ili poslodavac nije izvršio svoje obaveze). 

AdBalu - proverite svoje pamćenje i znanje uz mogućnost zarade

Krajem prošle godine je domaćim internetom počelo masovno da se priča o jednoj aplikaciji za mobilne uređaje. Reč je o zabavnoj igri za smart telefone, neobičnog naziva: AdBalu. Pažnju je privukla činjenica da je aplikacija delo domaćih autora, ali i još poneki detalj.

1.2 Računari i programski jezici

1.2 - Računari i programski jezici Kompjuteri su u današnje vreme veoma zastupljeni u svim sferama života. Kod nas se, umesto izraza kompjuter, paralelno koristi i reč računar . Poznavanje osnovnih pojmova u vezi računara je odavno izašlo iz domena nauke koja se naziva informatika u domen opšte kulture, pri čemu poznavanje pojmova te opšte kulture najčešće nema veze s' mozgom, tj usvojena su neka pogrešna shvatanja u vezi samih računara i njihovog funkcionisanja, čime se uspešno obavija velom tajnovitosti sve ono što je u današnjem vremenu svakodnevno kako sredstvo rada, tako i sredstvo za ostvarivanje bilo koje ljudske potrebe. A kompjuteri su danas svuda oko nas. Makar tako ljudi kažu, ja nisam zagledao 😀. Najvažnije stvari o računarima koje se tiču nas Računari su sastavljeni iz hardvera i softvera. Sama mašina, tj fizička komponenta računara se naziva  hardver  (od engleske reči hardware). Da bi ste shvatili šta to predstavlja potreban je jednostavan primer: to je on