Microsoft objavio - nova verzija Windowsa stiže... - ★★ Fog Developer ★★

Novo

6/recent/ticker-posts

Microsoft objavio - nova verzija Windowsa stiže...

Microsoft objavio - nova verzija Windowsa stiže...

U Berlinu na jednom od najvećih svetskih sajmova elektronike (IFA) Microsoft je objavio datum kada će izaći njihovo četvrto veliko ažuriranje operativnog sistema Windows 10. Cilj ovog velikog ažuriranja je "stvaranje platforme koja nadahnjuje kreativnost". Nova verzija Windows 10 OS-a će se zvati "Fall Creators Update" i biće dostupna za preuzimanje 17. oktobra u celom svetu. U ovom ažuriranju je akcenat stavljen na poboljšanja sledećih stvari:

Windows Inking

Windows Inking dobija mogućnost crtanja direktno na PDF fajlove, olakšano je brzo komentarisanje i deljenje, tako da sada sa njim možete postići "isto što možete pomoću olovke i papira". Smart Ink primenjuje veštačku inteligenciju kako bi se automatski kreirali geometrijski oblici prilikom prevlačenja ili okrećanja. 

Fotografije i videsnimci

Photos application (aplikaciju za fotografije) je pretrpela izmene: u njoj je sada, pored dosadašnje obrade fotografija, dostupna obrada i video materijala, muzike, 3D-a, a čak je moguće i crtanje po slikama.

OneDrive datoteke po potrebi

Od sada svoje podatke možete čuvati u "OneDrive Files On-demand". To znači da podaci ne moraju da budu smešteni na Vašem hard disku, već im možete pristupati po potrebi.

Igranje

U ovom ažuriranju Game Bar dobija dodatnu opciju: tu je dugme koje omogućava igrama da upotrijebe punu procesorsku snagu uređaja, tako da igranje na PC-ju sve bliže stvara osećaj igranja na X box konzoli.

Sigurnost

Windows Defender postaje "pametniji" tako da brani Vaš uređaj bolje nego ikada. Integracija sa cloud servisom se pokazala kao dobar izbor, tako da sada defender pruža bolju odbranu protiv ransomware-a i iskorištavanja "rupa u sistemu" od strane hakera.

Pristupačnost

Sada Windows postaje lakši za korišćenje ljudima koji imaju ameotrofičnu lateralnu sklerozu (Lou Gehrigova bolest - progresivna neurodegenerativna bolest koja utiče na sposobnost mozga da kontroliše mišiće). Nova mogućnost pod nazivom Eye Control implementira tehnologiju praćenja očiju, koja omogućuje bolesniku da piše i rukuje mišem samo pomoću pokrećanja očiju.

Virtuelna realnost

Ako nemate dodatak za virtuelnu realnost ipak možete da je doživite pomoću računara. Pomoću programa "Mixed Reality Viewer" možete videti 3D objekte - kako one koje stvara zajednica na sajtu remix3D.com ili one koje sami kreirate u Paint3D-u,  Takođe, te 3D objekte možete uklopiti u stvarnu okolinu putem kamera koje posedujete na uređaju.

A ako ste nestrpljivi...

Ukoliko ste nestrpljivi i želite da isprobate nove funkcionalnosti Windows operativnog sistema, možete se priključiti Windows Insider Fast Ring-u. Upravo danas je objavljen Windows 10 Insider Preview Build 16281 namenjen PC korisnicima.

Постави коментар

0 Коментари